Livsviktiga snack

Livsviktiga snack

Livsviktiga snack är en del i vårt suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju lättare barn har att prata om känslor och uttrycka hur de mår, desto bättre skyddade är de mot bland annat depression och självmord längre fram i livet.

Livsviktiga snack finansieras bland annat av Allmänna Arvsfonden och innehåller tips, övningar och fakta som ska inspirera föräldrar att prata mer med sina barn.

Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare. Tanken är att vi alla kan bli bättre på att samtala med våra barn, också om lite svårare saker i livet. På så vis kan vi rusta dem för livet och ge dem de bästa förutsättningarna för att möta tonårens, och livets, alla utmaningar.

Vill du veta mer om vårt arbete, engagera dig eller stödja oss så kan du göra det här.

Ladda ner boken eller beställ hem ett exemplar

Livsviktiga snack innehåller kunskap, tips och praktiska övningar.

Se gärna våra fina filmer
 • Pressbilder

  Här finns bild på boken, illustrationer, filmer och foton att ladda ner.

  Ladda ner pressmaterialet här
 • Expertintervjuer

  Materialet är framtaget i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare. Här kan du läsa fördjupande intervjuer om bland annat ACT och om den utvecklingsfas 9–12-åringen befinner sig i och om hur den påverkar barnets beteende och upplevelse av världen.

  Läs expertintervjuerna
 • Suicide Zero-podden om Livsviktiga snack

  Vi pratar med Maria Lalouni, leg. psykolog och forskare som varit med och tagit fram innehållet, om hur man som vuxen får igång snacket med sitt barn, vad man kan göra om det går lite trögt och varför en god förmåga att prata om känslor kan leda till färre dagar på sjukhus.

  Lyssna på podden