banner armband

Integritetspolicy

Om Suicide Zero

Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden, medlemsstyrd ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden. Vi jobbar mot en nollvision för självmord i Sverige genom att bilda opinion och påverka beslutsfattare, öka kunskapen om självmord samt minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa. För att kunna bedriva vårt arbete samlar vi in pengar från allmänheten och från företag.

 

Vår integritetspolicy 

Den här integritetspolicyn är framtagen för att du som givare ska kunna känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss. Vi berättar om dina rättigheter och hur vi agerar för att behandla dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen som träder i kraft den 25 maj, 2018. 

 

Suicide Zero, organisationsnummer 802472-0891, Travbanan 57, 134 47 Tumba, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och ansvarar för att dina personuppgifter hanteras enligt gällande lagstiftning, med integritet och försiktighet.

 

Därför samlar vi in personuppgifter

Vi sparar personuppgifter på privatpersoner, företag, UF-företag och dess kontaktpersoner, stiftelser och fonder samt föreningar. Det gör vi i första hand för att kunna tacka och bekräfta att vi har fått en gåva och berätta om hur gåvan gör nytta. Vi samlar också in personuppgifter för att kunna kommunicera om vårt arbete och verksamhetens utveckling. Vi behöver korrekta personuppgifter för att kunna skicka fakturor till dig som är medlem. Vi sparar ävenpersonuppgifter för att vi ska kunna samla in mer pengar och informera om hur privatpersoner och företag på olika sätt kan stödja oss. Vi ber de privatpersoner som gett en gåva eller gjort ett köp i vår gåvoshop om att bli månadsgivare, vi ber månadsgivare att höja sina gåvor och vi ber om ytterligare gåvor av dem som redan har gett en gåva. Vi kontaktar även företag för att fråga om fortsatta samarbetsmöjligheter.

 

Vi använder personuppgifterna för att upprätthålla en god registervård och för att kunna analysera vårt insamlingsarbete och resultaten av våra kampanjer. Det gör vi i syfte att vara kostnadseffektiva. Slutligen tror vi att du som givare uppskattar att du får relevant och anpassad information från oss, baserat på den typ av engagemangsform som du själv har valt.

 

Hur det går till och vilka uppgifter som sparas

När du ger en gåva till Suicide Zero godkänner du att dina uppgifter sparas av organisationen. De uppgifter som sparas är till exempel namn, adress, telefonnummer, epostadress samt i vissa fall personnummer. Bankkontouppgifter sparas endast för dem som är månadsgivare.

 

För att personuppgifterna till dig ska vara korrekta uppdaterar vi regelbundet vårt insamlingsregister genom samkörning mot SPAR-registret. För högsta möjliga kvalitet på samkörningen använder vi personnummer. 

 

Vid följande tillfällen sparar vi personuppgifter med berättigat intresse som rättslig grund:

  • När du ger en gåva, beställer ett minnesbrev eller ett gåvobevis. Detta gäller oavsett betalsätt, direktbetalning eller beställning mot faktura.
  • I framtiden sparar vi även dina uppgifter när du startat en egen insamling genom gåvoplattformen Better Now.
  • När du via vår webbsida anmält att du vill vara medlem, bli volontär eller vill prenumerera på vårt e-nyhetsbrev.
  • När du lämnat uppgifter om dig själv i samband med ett event eller arrangemang som anordnas till förmån för Suicide Zero. Det kan vara namninsamling, tävling eller en insamlingsaktivitet.
  • När du besöker vår webbplats inklusive men inte begränsat till trafikdata, platsdata, webbloggar och annan kommunikationsdata samt exempelvis den typ av enhet, webbläsartyp och det operativsystem som används för besöket. Läs mer under avsnittet Cookies.
  • När du ansöker om en tjänst hos oss. 

 

Vid följande tillfällen sparar vi personuppgifter med avtal som rättslig grund: 

  • När du väljer att bli månadsgivare till Suicide Zero, oavsett om du gör det på eget initiativ eller när vi frågat dig.
  • När du köper en produkt från vår webbshop. Detta gäller oavsett betalsätt, direktbetalning eller beställning mot faktura.

Uppgifter som vi delar med oss av till andra

Vi använder oss av leverantörer för vissa tjänster och driftstöd, som till exempel tryckeri, webbyrå, telefonbearbetning, distribution vid produktförsäljning. Dessa leverantörer behandlar personuppgifter åt oss. Suicide Zero förbinder sig att ha giltiga personuppgiftsbiträdesavtal med samtliga leverantörer för att se till att också de tillämpar de rättsliga förpliktelserna kring säkerhet och sekretess.

 

Suicide Zero samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES, eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES – genom att ha anslutit sig till Privacy Shield, en överenskommelse om skydd för personuppgifter mellan EU och USA, alternativt genom separat avtal.

 

Om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25 juli 2003 ska alla besökare på webbplatser som använder cookies informeras om detta. Besökaren ska även ges möjlighet att förhindra att cookies lagras på datorn.

 

En cookie är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder cookies. Nästa gång du besöker samma webbplats kan den läsa din cookie och visa sidorna enligt dina inställningar. På suicidezero.se använder vi cookies för att förbättra användarupplevelsen för dig som besökare och för vårt statistikverktyg Google Analytics.

 

Om du inte accepterar att det sparas cookies i din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare så att ingen textfil sparas. När vi från webbplatsen länkar till annan webbplats eller till material som är publicerat av en annan avsändare så ansvarar inte Suicide Zero för dess innehåll.

 

Lagring och gallring av personuppgifter

Dina personuppgifter sparas så länge de är aktuella eller nödvändiga för de ändamål de samlats in för, upp till 36 månader efter att du senast varit i kontakt med oss. Viss information kan behållas längre på grund av andra lagkrav, till exempel bokföringslagen eller om det pågår en rättslig process. För minnesgåvor gäller att förnamn och efternamn och mottagare av minnesbladet sparas under 6 månader för bästa möjliga givarvård. I de fall vi skulle hyra adresslistor från externa adresskällor raderas de vi inte mottagit en gåva från efter tre månader.

 

Rättslig grund

När du lämnar personuppgifter till Suicide Zero registreras och lagras uppgifterna om dig och din eventuella gåva, samt behandlas för angivna ändamål. Som rättslig grund för personuppgiftsbehandling hänvisar Suicide Zero till uppfyllande av avtal (gäller endast månadsgivare), berättigat intresse, rättslig förpliktelse eller samtycke. I de fall Suicide Zero använder sig av berättigat intresse som grund, kommer det endast göras i de syften som angetts i denna policy. Personuppgiftsbehandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen.

 

Din rätt att se, ändra eller ta bort dina personuppgifter

Du har rätt att kostnadsfritt begära information om vilka personuppgifter som Suicide Zero sparar om dig och i vilket syfte (så kallat registerutdrag). Du måste då lämna in en skriftlig begäran. Du har också rätt att få uppgifter rättade, avidentifierade eller raderade. Om du vill bli raderad från vårt register kan vi inte garantera att du inte blir kontaktad igen om du ingår i ett adressregister som vi hyr. Om du meddelar oss att du inte vill ha några utskick från oss eller bli kontaktad på något annat sätt kan vi säkerställa att du inte blir det genom stoppkoder i vårt register.

 

Du kan när du vill ändra dina uppgifter eller be om att bli borttagen från vårt register genom att kontakta oss via kontakt@suicidezero.se eller genom att ringa 070-890 55 94 (vardagar kl 9.00-17.00).

 

Om felaktigheter inträffar

Om du anser att Suicide Zero har behandlat dina uppgifter felaktigt kan du klaga hos Datainspektionen. Om vi upptäcker att personuppgifter behandlats felaktigt anmäler vi själva detta till Datainspektionen som en personuppgiftsincident och vi meddelar även de som behandlats felaktigt.

 

Så kontaktar du oss

För frågor om personuppgiftshantering eller övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

Postadress: Suicide Zero Travbanan 57, 147 34 Tumba 
E-post: kontakt@suicidezero.se 
Telefon: 070-890 55 94 (vardagar kl 9.00-17.00)

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad
Om cookies
Integritetspolicy

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
    Tel: 010-200 80 12
    Travbanan 57, 147 34 Tumba