Våga Fråga - en utbildning om hur du som medmänniska kan rädda liv

Våga Fråga - en utbildning om hur du som medmänniska kan rädda liv

Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon vän eller kollega har det tufft?

Suicide Zeros tvåtimmars-utbildning Våga Fråga ger dig verktygen du behöver för att kunna agera om någon i din närhet verkar må dåligt.

Unik utbildning för att förebygga självmord

Suicide Zero erbjuder en unik utbildning för att förebygga självmord. En två timmar lång utbildning som öppnar upp för samtal runt psykisk ohälsa. Du får samtalsverktyg som gör att du känner dig trygg i att prata med en annan människa om svåra frågor. Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra. Det räddar många liv.

Suicide Zeros utbildning Våga Fråga går igenom fakta och myter om självmord. Vi lär dig känna igen varningstecken på när psykisk ohälsa kan uppstå och vi går igenom hur du kan stötta. Du behöver inte ha några förkunskaper eller arbeta med den här typen av frågor i ditt arbete för att kunna delta.

Kursinnehåll för Våga Fråga

  • Fakta och myter om självmord
  • Livsomställningar innebär en risk – reagera på dem
  • Varningssignaler att uppmärksamma
  • Viktigt att förmedla hopp
  • BÖRS (Bekräfta, Öppna (frågor), Reflektera, Sammanfatta)
  • Våga fråga: Har du tankar på att ta ditt liv?
  • Lotsa rätt – hänvisa inte vidare
  • Nästa steg

För frågor och bokning av utbildningar

Vänligen kontakta utbildning@suicidezero.se

Gå kostnadsfri Våga Fråga digitalt

Suicide Zero erbjuder två kostnadsfria föreläsningar den 6e och 19e oktober. Klicka på länkarna nedan för att anmäla dig!

Våga Fråga - digital föreläsning 6 oktober Våga Fråga - digital föreläsning 19 oktober

– En bra och grundläggande utbildning i ett viktigt ämne som ofta kan vara svårt att tala om. Teori blandas med praktiska övningar på ett inspirerande sätt vilket gav kunskaper och insikter jag inte tidigare haft.
//Fredrik Lorenzoni, Sveriges Radio

– Informativ utbildning som bland annat slår hål på långlivade myter om suicid. Det innehöll även konkreta förslag på hur man kan närma sig det svåra. Med tydlighet förmedlar utbildaren att en fråga kan innebära skillnaden mellan liv och död. Mycket bra!
//Lo Lindström, studerande på Socialpedagogutbildningen, Västerås Yrkeshögskola

– Våga Fråga får med extremt mycket på kort tid. Måste erkänna att jag var mycket skeptiskt till en sådan utbildning på bara två timmar.
//Axel Carlberg, Region Skåne

– Toppen att få lära sig om olika myter och sätt att ta hand om folk som mår dåligt.
//Doughlas Jansson, Meeting Room

Har ni önskemål om någon speciell föreläsning?

Kontakta oss så gör vi vad vi kan för att lösa det. För frågor och bokning av föreläsningar, vänligen kontakta utbildning@suicidezero.se