Livsviktiga snack-föreläsning: Så rustar vi barn för livet

Hoppa till huvudinnehåll

Livsviktiga snack föreläsning

Barn som kan prata om sina tankar och känslor mår bättre. Forskning visar att förmågan att uttrycka hur man mår och känner sig, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna i livet. Suicide Zero skickar årligen ut boken Livsviktiga snack till alla föräldrar som har en 9-åring i hushållet.

Livsviktiga snack-föreläsningen baseras på innehållet boken, och i föreläsningen får du ta del av kunskap och tips om hur du som förälder kan rusta ditt barn för livet och skapa en närmare relation längs vägen.

Syfte med föreläsningen

Att ge deltagaren viktig kunskap om barns utveckling samt konkreta verktyg för att kunna prata med sina barn om känslor och svåra situationer.

Innehåll

  • Skyddsfaktorer
  • Psykisk ohälsa
  • Barns utveckling
  • Verktyg för samtal med barn
  • Övningar

Föreläsningen tar cirka 1 timme och 20 minuter inklusive frågestund.

Målgrupp

Föräldrar med barn i ålder 9-12 år. Utbildningen kan exempelvis erbjudas av skolor med syftet att ge inspiration och stöd till föräldrar med barn i mellanstadiet. Deltagarna behöver inte ha någon förkunskap för kunna delta.

För frågor och bokning

Vid frågor om eller bokning av våra suicidpreventiva utbildningar för privatpersoner, organisationer eller företag, varmt välkommen att kontakta utbildning@suicidezero.se

Livsviktiga snack föreläsning