Hoppa till huvudinnehåll

Vi erbjuder utbildningar och föreläsningar om suicidprevention

Suicide Zero erbjuder suicidpreventiva utbildningar där du får lära dig att upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa. Du får också kunskap om vad du kan göra om du misstänker att någon i din närhet har det tufft eller har tankar på att ta sitt liv.

 • Öppna föreläsningar

  Suicide Zero erbjuder digitala och kostnadsfria föreläsningar. Läs mer och anmäl dig via länkarna.

  Läs mer och anmäl dig
 • Digital seminarieserie 2023

  Med ett urval av aktuella teman lyfter vi frågan kring hur vi kan minska självmorden i Sverige. Varje tema belyses först ur ett vetenskapligt perspektiv, följt av några praktiska exempel på hur man kan arbeta för att förebygga suicid. Samtliga seminarier är kostnadsfria och öppna för dig som i din yrkesroll arbetar med respektive tema.

  Läs mer och anmäl dig

Våga fråga - en grundläggande föreläsning

Hur kan du upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa? Och vad kan du göra om du misstänker att någon i din omgivning har det tufft? Suicide Zeros utbildning Våga fråga ger dig verktygen du behöver för att kunna agera om någon i din närhet verkar må dåligt och har självmordstankar.

Läs mer om Våga fråga
 • Våga fråga Arabiska - تجرأ على سؤال اللغة العربية

  Nu går det att boka utbildningen Våga fråga på arabiska. I utbildningen ingår bland annat fakta om självmord, vilka myter som finns om självmord, hur man kan samtala med personer om psykisk ohälsa samt konkreta råd på hur man lotsar rätt vid en akut situation. Hela utbildningen är på arabiska och det krävs inga kunskaper i svenska.

  يمكنك الآن حجز دورة "الجرأة على السؤال" باللغة العربية. يتضمن التدريب، من بين أمور أخرى، حقائق حول الانتحار، والأساطير الموجودة حول الانتحار، وكيفية التحدث مع الناس حول المرض العقلي ونصائح ملموسة حول كيفية التعامل مع حالة الطوارئ. التدريب بأكمله باللغة العربية ولا يشترط معرفة اللغة السويدية.

  Läs mer om Våga fråga Arabiska
 • Våga fråga Äldre

  Psykisk ohälsa och sjukdom hos äldre personer är ett eftersatt område när det gäller kunskap och omhändertagande. Våga fråga Äldre-utbildningen lär ut hur man kan agera om man misstänker att en person på 65+ år har det svårt.

  Läs mer om Våga fråga Äldre
 • Våga fråga-E

  Våga fråga-e är särskilt framtagen för att föreningar, organisationer och företag på ett enkelt och effektivt sätt ska kunna erbjuda utbildningen till sina medarbetare och medlemmar. Den digitala utbildningen kan läggas upp på organisationens egen lärplattform, vilket gör att medarbetare kan fräscha upp sina kunskaper genom att gå utbildningen igen och att den enkelt kan erbjudas till nyanställda.

  Läs mer om Våga fråga-E

Våga fråga Pocket

Våga fråga Pocket är vår kortaste utbildning. Du lär dig det viktigaste på 20 minuter. Den består av sex avsnitt och filmer som du kan läsa och titta på i mobilen eller vid datorn. Utbildningen är gratis och passar alla som vill lära sig mer om hur man kan agera om någon verkar må dåligt och har självmordstankar. Den är också bra som repetition.

 • Livsviktiga snack föreläsning

  Barn som kan sätta ord på sina känslor mår bättre. Forskning visar att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet. I denna föreläsning får du kunskap och tips om hur du som förälder kan rusta ditt barn för livet.

  Läs mer om Livsviktiga snack föreläsningen
 • Stör Döden - Utbildningsmaterial för lärare

  Antalet självmord minskar bland vuxna, men ökar hos unga. Många skolor hör av sig till oss och undrar hur de kan bli bättre på att samtala om psykisk ohälsa med elever. Därför har Suicide Zero, Mind och SPES tillsammans med NASP (Nationellt centrum för suicidforskning och prevention på Karolinska Institutet) tagit fram ett utbildningsmaterial för dig som är lärare på högstadiet och gymnasiet.

  Läs mer om Stör Döden

Gratis utbildning

Våga fråga Pocket är vår kortaste utbildning. Du lär dig det viktigaste på 20 minuter. Den består av sex avsnitt och filmer som du kan läsa och titta på i mobilen eller vid datorn. Utbildningen är gratis och passar alla som vill lära sig mer om hur man kan agera om någon verkar må dåligt och har självmordstankar. Den är också bra som repetition.

Till Våga fråga Pocket!