Hoppa till huvudinnehåll

Testamentera en gåva till Suicide Zero

För att färre ska tvingas uppleva fasan av att en älskad tar sitt liv kan du inkludera Suicide Zero i ditt testamente.

Behovet är stort

Varje år tar nära 1 500 personer i Sverige sina liv och ungefär tio gånger så många gör självmordsförsök.

De som tar sina liv lämnar närstående i livslång sorg. Det i sin tur kan leda till depressioner, sjukskrivningar och förlorad livslust. Men självmord kan förebyggas och Suicide Zero arbetar för att visa på konkreta lösningar. Det är ett långsiktigt arbete och varje gåva är viktig.

Tack vare testamentsgåvor kan Suicide Zero öka kunskapen kring hur stort problemet med självmord är och hur vi på alla nivåer i samhället kan förhindra dem. En testamentesgåva från dig skulle bland annat kunna vara med och bidra till:

  • Att förebygga psykisk ohälsa hos barn i hela Sverige, genom utbildningspaketet Livsviktiga Snack som vi skickar ut till föräldrar som har en 9-åring i hemmet. I våras skickade vi boken till 115 000 hem.

  • Att Suicide Zero kan utbilda vuxna i hur man kan rädda liv genom utbildningen Våga Fråga. I utbildningen lär man sig att upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa och vad man kan göra om någon vän eller kollega har det tufft. Tack vare utbildningen får tusentals personer varje år verktyg för att kunna agera.

  • Att Suicide Zero kan sätta press på politiker, till exempel genom lokalt påverkansarbete för att alla kommuner i hela landet ska ha en ordentlig handlingsplan för att förebygga självmord.

Få hjälp att skriva testamente – 30 minuters rådgivning ingår! Just nu erbjuder vi tillsammans med Lawly möjligheten att upprätta ett korrekt testamente online. Kostnaden för att färdigställa testamentet är 498 kronor och betalas när du är helt färdig med ditt testamente. I samband med detta kan du boka in en kostnadsfri testamentesrådgivning tillsammans med en jurist. (Värde 798 kr.) Erbjudandet gäller till och med 30 november 2021.

Så här gör du:

  • Svara på 12-20 enkla frågor för att få hjälp med att upprätta ett testamente.
  • Betala med swish eller kort.
  • Ladda ner ditt testamente
  • När du betalat och fått ditt testamente kan du boka in en tid med en jurist för att under 30 minuter gå igenom ditt testamente.

Vad du kan ge

Om du har arvingar så har de laglig rätt till hälften av din kvarlåtenskap. Resten kan du själv välja att fördela hur du vill. Du kan till exempel välja att ge ett valfritt belopp, eller en andel av ditt arv, till Suicide Zero. Vi kan ta emot kontantbelopp, värdepapper, fastigheter och lös egendom. Suicide Zero är befriad från kapitalvinstskatt, vilket betyder att hela gåvan går oavkortat till vårt suicidpreventiva arbete.

Få hjälp att skriva testamente

Genom ett samarbete med Lawly får du möjligheten att här ovan upprätta ett korrekt testamente. Kostnaden för att färdigställa testamentet är 498 kronor och betalas när du är helt färdig med ditt testamente.

Mer information

Kontakta Anna-Maria Broman Ek på Suicide Zero om du har frågor eller vill veta mer om tjänsten eller testamenten:
Mail: anna-maria@suicidezero.se
Telefon: 070-890 55 94

Det goda testamentet

Suicide Zero är medlem i Giva Sverige som arbetar för tryggt givande i Sverige genom att förbättra förutsättningarna för insamling av gåvor. Här kan du läsa mer om information och statistik som Giva delar kring testamenten.

Gå tillbaka till sidan om hur du kan stötta vårt arbete. 💚