Image

Självmordsöverlevarna

Självmordsöverlevarna

I Självmordsöverlevarna hör du personer som varit på gränsen att ta sitt liv men som överlevt och i dag mår bra. Även närstående intervjuas och fram växer en bild av självmord som något vi inte längre kan vara tysta om.

Ungefär 1500 personer tar sitt liv i Sverige varje år. Ca 15 000 gör självmordsförsök. Vi måste lära oss av erfarenheterna av de som överlevt. Och vi måste göra allt vi kan så att färre upplever fasan av att en älskad tar sitt liv.

Fredrik #4

När det obegripliga blev begripligt - om bipolär sjukdom

Fredrik Tjulander förstod inte vad som höll på att hända. Han betedde sig märkligt och upplevde att han svek sin familj. Han tänkte att världen vore bättre utan honom. Fredrik överlevde ett första självmordsförsök men var i full färd med att planera ytterligare ett när hans sambo sa orden som fick honom att stanna kvar.

I dag har Fredrik Tjulander fått diagnosen Bipolär sjukdom UNS (Utan närmare specifikation). Han har lärt sig att leva med sin sjukdom och har ett helt annat liv än innan han diagnostiserades. Hör Fredrik och hans sambo Emma i Suicide Zeros podd Självmordsöverlevarna.

Självmordsöverlevarna

Malin #3

Ätstörningen höll på att leda till självmord

Självmordsöverlevarna

Fanny #2

Polisen som instruerade till självmord

Självmordsöverlevarna

Fanny #1

Första avsnittet av podcasten Självmordsöverlevarna handlar om Fanny och polisen som instruerade till självmord.

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.