Suicide Zeros ambassadörer

Suicide Zeros ambassadörer

 • Anton Bjuhr

  Anton Bjuhr driver restaurangen Gastrologik, som har två stjärnor i Guide Michelin. Han var mitt i arbetet med att driva restaurangen när hans mamma tog sitt liv. Nu vill han sprida kunskapen om hur viktigt det är att lära sig se varningstecken och våga fråga om självmordstankar.

  ”Jag vill använda den plattform jag har i dag inom restaurangvärlden till att förändra attityder och öka kunskapen kring psykisk ohälsa och självmord. Vi måste alla bli bättre på att fånga upp hur vår medmänniskor mår.”, säger Anton.

 • Magnus Skogsberg Tear

  Magnus Skogsbergs far tog sitt liv när Magnus var tjugo år. Hans pappa blev hårt utsatt på sitt jobb. Han förflyttades, fick ovärdiga arbetsuppgifter och tappade sakta men säkert livslusten. Och till slut tog han sitt liv.

  ”Utsatthet på arbetsplatsen är något vi måste uppmärksamma mer. Machokulturen som pappa råkade ut för finns kvar. Arbetsgivaren har ett ansvar för att uppmärksamma vad som pågår och ha bra rutiner för att stötta, men för lite görs. Det vill jag uppmärksamma.”, säger Magnus.

 • Mattias Sunneborn

  Mattias Sunneborn är friidrottare med bland annat EM-guld och VM-silver på meritlistan. Han var bara 15 år när han fick beskedet att hans pappa tagit sitt liv. Än idag har han inte fått någon förklaring till varför, för självmordet kom som en blixt från en klar himmel. Idag vill Mattias göra skillnad genom att vara öppen om det som hänt och vara ambassadör för Suicide Zero.

  ”Vi måste börja våga se hur vanligt det är med självmord och konkret sätta in de åtgärder som vi vet kan förhindra personer att ta sina liv.”, säger Mattias.

 • Richard Magyar

  Fotbollsspelaren Richard Magyar, som spelar i Hammarby IF (Allsvenskan), är ambassadör för Suicide Zero sedan årskiftet 2018/2019. Richard har under sin karriär sett flera spelare som inte mått bra. Han har också reagerat på att det finns för lite hjälp inom professionell idrott. Genom ambassadörskapet vill han bidra till att lyfta tabut kring hur dåligt många mår, inte minst inom idrottsvärlden.

  ”Tränarna har ett oerhört viktigt uppdrag i att se varningstecken på psykisk ohälsa och då veta hur de kan stötta.”, säger Richard.

 • Janice Kavander

  Sångerskan och artisten Janice slog igenom 2016 med låten Don't need to. Hennes kritikerhyllade debutalbum Fallin’ Up släpptes 2018. År 2011 tog hennes pappa sitt liv. Att prata om psykisk ohälsa och bryta tabun kring självmord är mycket viktigt för Janice. Musiken var viktig för Janice efter att hennes pappa tagit sitt liv. Musiken kunde sätta ord på hennes känslor. Låten Answer, som också blivit film, handlar om saknaden och tomheten efter hennes pappa.

  ”Filmen ska förmedla varför jag vill tala om det här. Jag hittade tröst och hopp i min musik och jag hoppas att folk ska göra det också. Det känns fint att få prata mer om det.”, säger Janice.