Världens mest kända dj:s förebygger självmord till Aviciis minne

tim-bergling-avicii-december-2018
Tim Bergling, Avicii, tog sitt liv den 20 april i år. En död som för många blev en väckarklocka. För att hylla Tim Berglings stora musikgärning togs en gigantisk flagga
Världens mest kända dj:s förebygger självmord till Aviciis minne
2018-12-12

Tim Bergling, Avicii, tog sitt liv den 20 april i år. En död som för många blev en väckarklocka. För att hylla Tim Berglings stora musikgärning togs en gigantisk flagga fram i samband med en av världens största elektroniska dansmusikfestivaler: Tomorrowland i Belgien. Flaggan har signerats av några av världens mest kända dj:s. Nu auktioneras den ut på E-bay till förmån för Suicide Zero.

Steve Angelo, Nicky Romero, Don Diablo, Dada Life och Armin van Buuren; det är några av världens mest kända dj:s som signerat den flagga som föreställer Avicii och som nu auktioneras ut på E-bay till förmån för Suicide Zero. Flaggan, som hissades av publiken vid två tillfällen under festivalen Tomorrowland i Belgien, fick stor uppmärksamhet i media, både nationellt och internationellt. Initiativtagare till flaggan är Facebook-gruppen Svenskar till Tomorrowland.

– När någon tar sitt liv påverkas minst tio personer. När en internationellt känd artist som Avicii tar sitt liv påverkas en hel värld. Vi är många som berörts av Tim Berglings levnadsöde och åtskilliga vill bidra till att färre ska tvingas uppleva traumat efter att en älskad tar sitt liv. Vi är därför djupt tacksamma för engagemanget och för stödet till vårt arbete så att vi kan nå ut till fler om hur självmord kan förebyggas, säger Alfred Skogberg, generalsekreterare på Suicide Zero.

– När vi beslutade att auktionera ut flaggan tittade vi på olika organisationer och valet föll på Suicide Zero. Vi tycker att deras arbete och syfte stämmer överens med vår hyllning och vi har fört en bra dialog med dem. Förhoppningsvis kan auktionen inbringa mycket pengar som kan bistå dem i deras arbete, säger Jonas Thordeman, Svenskar till Tomorrowland.

Mått på flaggan: 16x10 meter, vikt: ca 20 kg.

Pressbilder: Avicii-flagga auktioneras ut till förmån för Suicide Zero

För intervjuer, vänligen kontakta:

Alfred Skogberg, generalsekreterare Suicide Zero alfred@suicidezero.se 070-746 29 96

Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig Suicide Zero caroline@suicidezero.se 073-070 25 00

Jonas Thordeman, Svenskar till Tomorrowland svenskartilltomorrowland@gmail.com 076-895 04 71

Arkiv
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016