Hoppa till huvudinnehåll

Suicidprevention med Säkerhetsplaner och appen Min Livlina

Enkelt och verkningsfullt stöd vid behandling med målet att förebygga suicid.

Se mer information om Min Livlina här

 • Safety planning intervention

  SPI är ett behandlingsstöd som är relativt enkelt att ta fram gemensamt av behandlare och patient. Det möjliggör för patienten att vara mer självständig i hantering av sitt mående avseende akuta kriser där tankar på att ta sitt liv uppträder.

  Läs mer om Safety Planning interventions
 • Digitala säkerhetsplaner

  Den mobila plattformen Min Livlina gör det möjligt för patienten att hantera sitt mående på ett på ett lättillgängligt sätt i telefonen. Den personligt framtagna säkerhetsplanen är applikationens centrala funktion.

  Läs mer Om Min Livlina här
 • Forskning om Säkerhetsplaner

  Vid Linnéuniversitetet bedrivs olika forskningsstudier med fokus på användbarhet av säkerhetsplaner ur flera perspektiv.

  Läs mer om forskningen
Sa_funkar_det.jpg
Appen Min Livlina

Utbildning

Det är ingen hög tröskel för att komma igång att använda sig av säkerhetsplaner som behandlingsmetod. Dock är det viktigt att alla som ska arbeta med metoden har fått en introduktion och utbildning i hur det går till. Utbildningsmaterial finns att tillgå.

Få mer information om utbildning

7_steg.jpg

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om nyttan av och fördelarna med att erbjuda suicidala patienter en säkerhetsplan och om applikationen Min Livlina är du varmt välkommen att kontakta oss.

Klicka här för kontakta oss.