Anordna en ljusmanifestation på Internationella suicidpreventiva dagen

Internationella suicidpreventiva dagen 10/9

Varje år anordnar Suicide Zero ljusmanifestationer på olika platser runtom i landet där vi tänder ljus för de som inte längre är med oss. Detta görs på den Internationella suicidpreventiva dagen som uppmärksammas den 10:e september varje år. Dagen är instiftad av FN:s Världshälsoorganisation, WHO.

Covid-19 och arrangemang

På grund av läget med Corona-viruset kommer Suicide Zero i år inte arrangera en ljusmanifestation som går att besöka fysiskt, eftersom manifestationen räknas som en allmän sammankomst. Då vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vill vi inte heller uppmana andra att arrangera publika ljusmanifestationer. Fysisk distansering och folksamlingar på mindre än 50 personer kan vara svåra att ansvara för.

Digital ljusmanifestation

I år kommer vi att sända en ljusmanifestation på Suicide Zeros Facebooksida och också uppmana till olika digitala aktiviteter för att uppmärksamma de som inte längre är med oss.

Vi kommer även att samla information om alla digitala evenemang och föreläsningar som sänds från olika orter den 10 september här. Alla som vill har möjlighet att anmäla sig till ett seminarium.