Ditt engagemang kan hjälpa Suicide Zero att minska de 1 500 självmord som begås i Sverige varje år. Genom att berätta om vår vision och vårt arbete, genom att prata om självmord och lära dig mer om vilka konkreta åtgäder som faktiskt minskar självmord så kan du bidra till att minska ett av våra största samhällsproblem och samtidigt rädda liv.

Image

Samtala om självmord

Vad gör man om någon i ens närhet inte mår psykiskt bra? Här har vi samlat konkreta tips och idéer på vad man gör om en ung person mår dåligt, hur man pratar med barn om självmord, hur man hjälper någon som går igenom en svår livsförändring eller hur man bemöter någon med självmordstankar på nätet.

Image

Starta en egen insamling

Vill du informera om hur självmord kan förebyggas genom att anordna en aktivitet eller ett event? Starta samtidigt en egen insamling och sprid den via sociala medier så är du med och bidrar till Suicide Zeros arbete på flera sätt.

Image

Ljusmanifestation

Arrangera en ljusmanifestation på Internationella suicidpreventiva dagen den 10 september. Samla vänner och andra engagerade på din hemort och berätta om att självmord kan förebyggas.

 

Image

Genomför ett event till förmån för Suicide Zero

Anordna ett event eller en aktivitet där du bor, eller anslut till ett befintligt event där du berättar om vårt arbete. Låt vinsten gå till att stödja vårt arbete med att minska självmord.

 

Image

Vad Suicide Zero gör och hur vi påverkar

Vi vill krossa myter kring självmord, skapa opinion för ett mer ambitiöst suicidpreventionsarbete, visa på goda exempel och utbilda såväl allmänhet som politiker om hur vi tillsammans kan minska antalet självmord i samhället.

Vi behöver ditt engagemang, följ vårt arbete på sociala medier

Vi behöver ditt engagemang, följ vårt arbete på sociala medier

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.