Ditt engagemang hjälper oss att minska antalet suicid

Ditt engagemang hjälper oss att minska antalet suicid

Ditt engagemang kan hjälpa Suicide Zero att minska de 1 500 självmord som begås i Sverige varje år.

Genom att berätta om vår vision och vårt arbete, prata om självmord och lära dig mer om vilka konkreta åtgäder som faktiskt minskar suicid så kan du bidra till att minska ett av våra största samhällsproblem och samtidigt rädda liv.

 • Bli volontär

  Genom den ideella kraften hos volontärer kan vi hjälpas åt att skapa mening i en meningslös död genom att förebygga självmord och minska tabun kring psykisk ohälsa.

  Läs mer
 • Bli medlem

  Varje självmord är ett för mycket. Som medlem tar du ställning för att självmord kan och bör förebyggas.

  Läs mer
 • Samtala om självmord

  Vad gör man om någon i ens närhet inte mår psykiskt bra? Här har vi samlat konkreta tips och idéer.

  Läs mer
 • Starta en egen insamling

  Vill du informera om hur självmord kan förebyggas genom att anordna en aktivitet eller ett event? Starta samtidigt en egen insamling och sprid den via sociala medier så är du med och bidrar till Suicide Zeros arbete på flera sätt.

  Starta en egen insamling
 • Ljusmanifestation

  På grund av läget med Corona-viruset kommer Suicide Zero i år inte arrangera en ljusmanifestation som går att besöka fysiskt i samband med Suicidpreventiva dagen den 10 september. I år kommer vi att sända en digital ljusmanifestation på Suicide Zeros Facebooksida och också uppmana till olika digitala aktiviteter för att uppmärksamma de som inte längre är med oss.

  Suicidpreventiva dagen 10 september 2020
 • Genomför ett event till förmån för Suicide Zero

  Anordna ett event eller en aktivitet där du bor, eller anslut till ett befintligt event där du berättar om vårt arbete. Låt vinsten gå till att stödja vårt arbete med att minska självmord.

  Läs mer