Fotografi: En glad 9-årig flicka som håller baksidan av händerna framför ögonen. På handflatorna har hon ritat ledsna ögon som gråter.

Hej

Livsviktiga snack handlar om hur viktigt det är att lära barn att uttrycka hur de mår. Forskning visar nämligen att om man kan sätta ord på känslor och be om hjälp när det behövs, blir det mesta en smula lättare.

Om du som förälder har barn som idag mår bra kan det vara svårt att förstå varför du ska ta del av allt som finns här, men det är viktigare än man kan tro. Statistiken visar att det är större risk att ditt barn skadar sig själv än blir skadat av andra. Kan ditt barn prata om känslor, minskar det risken för allt från frånvaro i skolan och missbruk till depression och självmord längre fram i livet.

Använd vardagen du har idag. Livsviktiga snack är full av tips och kunskap från barnpsykologer, kuratorer, forskare och terapeuter om hur du kan komma igång med det här viktiga snacket – och därmed ge de bästa förutsättningarna för att ditt barn ska klara livets alla utmaningar.

Varma hälsningar,
Suicide Zero