Föreläsningar

Bli inspirerad och berörd, på djupet

Suicide Zero har gedigen kunskap om självmord: hur stort problemet är, faktorer som påverkar, hur myter bidrar, hur kunskapsnivån ser ut hos politiker, journalister, vård- och skolpersonal samt allmänheten.

 

Inom Suicide Zero har vi personal med starka personliga berättelser som vittnar om hur okunskapen gör ont värre. Hur rädslan att bemöta någon som upplevt självmord gör att läkningsprocessen tar längre tid. Och inte minst viktigt, vad vi alla bör ha koll på för att vända utvecklingen; så att de cirka 1500 årliga självmorden kan börja sjunka på allvar.

 

Ska självmorden minska måste fler utbildas. Fakta om självmorden måste ut. Kunskap måste spridas om hur vi kan stötta någon som har det svårt. Myter måste dissekeras och gås igenom. Positiva exempel på det som minskar självmorden måste nå många fler.

 

Suicide Zero har tagit fram en två timmars föreläsning riktad till kommuner, myndigheter, företag och större organisationer. Under föreläsningen går vi igenom varför så många tar sitt liv år efter år, vilka varningstecken på psykisk ohälsa alla bör känna till samt hur man kan stötta någon som har det svårt. Föreläsningen innehåller också en personlig berättelse från en person som upplevt att en närstående tagit sitt liv och hur självmordet påverkat livet.

 

Vi skräddarsyr även föreläsningar utifrån olika teman eller målgrupper. Till exempel har vi föreläst för elevhälsopersonal om bemötande av HBTQ-personer och vi har föreläst för högstadieelever om självmordstankar och hur man hjälper en kompis som mår dåligt.

 

Har ni önskemål om någon speciell föreläsning? Kontakta oss så gör vi vad vi kan för att lösa det.

 

För frågor och bokning av föreläsningar, vänligen kontakta:

utbildning@suicidezero.se

 

”Bästa och nyttigaste föreläsningen på länge. Tack!”

”Mycket bra matnyttiga/känsliga berättelser. Mycket informativt.”

”Vill börja med att än en gång säga stort TACK för era två föreläsningar. Ni har berört och ökat kunskapen bland förvaltningens medarbetare.”

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.