ung vanster

Många unga bär själva på egna erfarenheter av att må dåligt eller har tankar på att skada sig själv eller ta sitt liv. Många känner någon som har tagit sitt liv eller som har försökt göra det.

Självmord är den vanligaste dödsorsaken för unga människor upp till 24 år och varje år tar ca 1500 människor sitt liv. Vissa grupper är särskilt utsatta. Transpersoner är en sådan. En tredjedel av alla transpersoner har under det senaste året allvarligt övervägt att ta sitt liv.

Ung Vänster vill att ingen ska lämnas ensam i kampen mot psykisk ohälsa. Genom mer kunskap, utbyte och åtgärder kan vi hjälpas åt att bära det svåra tillsammans. Ingen ska behöva känna skam över sin identitet eller osynliggöras.

Det kan finnas olika orsaker till att man inte orkar leva längre. Många transpersoner har upplevt kränkande behandling, hot eller våld och många känner sig otrygga i sin vardag. Att inte få den hjälp och det stöd man behöver kan bidra till att man inte klarar mer.

Det behöver inte vara så. Att vara transperson ska inte behöva vara förknippat med psykisk ohälsa, hot och hatbrott. Att vara transperson ska inte behöva vara förknippat med någonting särskilt alls.

Att prata om psykisk ohälsa och självmord kan vara väldigt svårt. Det finns fortfarande många tabun förknippade med att må dåligt. Ung Vänster stödjer Suicide Zeros arbete med att förebygga självmord. Vi hoppas du vill skänka en slant och bidra till deras viktiga arbete.

Donerare

Ung Vänster stödjer Suicide Zeros kampanj – HBTQ förebygger självmord

Donationsinformation

kr
Paypal

Vi sparar de uppgifter du registrerar och använder dem bland annat för administration av din gåva samt för att du ska få aktuell information från oss. För mer information läs gärna vår integritetspolicy.

 

 

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad
Om cookies
Integritetspolicy

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
    Tel: 010-200 80 12
    Travbanan 57, 147 34 Tumba