Richard Magyar

Fotbollsspelaren Richard Magyar belyser psykisk ohälsa inom idrottsvärlden

Fotbollsspelaren Richard Magyar, som spelar i tyska klubben Greuther Fürth, är Suicide Zeros nya ambassadör. Genom ambassadörskapet vill han bidra till att lyfta tabut kring hur dåligt många mår, inte minst inom idrottsvärlden. Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden. Alla i organisationen har på olika sätt egen erfarenhet av psykisk ohälsa och/eller självmord. Detsamma gäller för Richard Magyar som bevittnade ett självmord på nära håll och själv gick igenom en tuff period med psykisk ohälsa.


Richard Magyar

- Jag känner att jag vill berätta min historia. Det finns mycket som behöver diskuteras inom idrottsvärlden, säger Richard Magyar.

Idrottsvärlden är en dröm för många. Mindre känt är baksidan med psykisk ohälsa som i vissa fall kan leda till djupa depressioner och i värsta fall självmord. 

- I många klubbar står ditt människovärde i direkt relation till din prestation på plan. Spelar du bra och gör mål har du kompisar och tränarna hälsar på dig. Men spelar du en sämre match hälsar ingen. För mig är det konstigt och jag förstår inte varför människor ska behöva må dåligt i sitt jobb. Oavsett hur det går i fotbollen så är man en människa som förtjänar respekt och en tränare bör bemöta en sämre insats med konstruktiv kritik. Inte med management by fear, säger Richard Magyar.

Richard har under sin karriär sett flera spelare som inte mått bra. Han har också reagerat på att det finns så lite hjälp inom professionell idrott. Tränarna har ett oerhört viktigt uppdrag i att se varningstecken på psykisk ohälsa och då veta hur de kan stötta. 

- Jag tror att om man mår bra som människa och har balans i sitt liv så presterar man också bättre. Så varför ska man inte få hjälp med det i sitt jobb? Med omtanke, ödmjukhet, kärlek och respekt så utvecklas man bäst. Det behövs det mer av i den här världen. Jag tycker att Suicide Zero är en fantastisk organisation som gör oerhört mycket gott och jag ser fram emot att lyfta organisationens frågor så att den psykiska ohälsan och självmorden kan minska.

Se även Richard när han som ny ambassadör framträder i TV4 Nyhetsmorgon 28 december 2017

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad
Om cookies
Integritetspolicy

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
    Tel: 010-200 80 12
    Travbanan 57, 147 34 Tumba