banner armband

Styrelsen

Här kan du läsa om Suicide Zeros styrelsemedlemmar och anställda samt vilka roller personerna har.


Claes Dahlstrand | Ordförande

charles 2

Claes Dahlstrand – Försäljningsdirektör. Ordförande.
Claes har arbetat med försäljning och kundrelationer under hela sitt yrkesverksamma liv, i egna bolag och som anställd. Genom åren har han engagerat sig i organisationer som Maskrosbarn, Non-Violence, S:ta Clara Kyrka. När nära vänner till Claes miste ett barn i självmord bestämde han sig för att engagera sig för att ägna en del av sin tid till att göra skillnad i frågan.

 

 


Alfred Skogberg | Generalsekreterare

alfredAlfred Skogberg - Generalsekreterare.
Alfred har arbetat med medie- och kommunikationsfrågor för Greenpeace, Läkare utan gränser, Sveriges Radio, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm samt för Vi-skogen och We Effect. Han har gjort ett program för Kalla Fakta som handlade om självmord bland unga. Han är även författare till boken När någon tar sitt liv – tragedierna vi kan förhindra. År 1993 tog hans barndomsvän Jonas sitt liv.


 

Eva Wedberg | Ledamot, kassör och ekonomichef

evaEva Wedberg - Kassör och civilekonom.
Eva är utbildad förskollärare och civilekonom. Hon har jobbat som ekonom i 20 år. Bland annat som ekonomichef på Riksteatern. Hon har mångårig erfarenhet av styrelsearbete på lokal nivå och är en administratör som helst skyndar långsamt. År 2013 tog hennes dotter Helena sitt liv.


 

 


Birgitta Mossberg | Ledamot

birgitta webbJournalist och kommunikatör. Styrelseledamot.
Birgitta utbildade sig vid Journalisthögskolan och Stockholms universitet. Hon har arbetat som kommunikatör, informationschef och presschef i både offentlig och privat sektor. Hon har varit styrelseledamot och generalsekreterare vid den ideella stiftelsen Ronald McDonald Barnfond. Birgitta har ett personligt engagemang för frågor kring psykisk ohälsa och självmord och drivs av en önskan att kunna ge något tillbaka till samhället


 

 

 

Carolina Engström | Ledamot

FRIENDS Carolina EngstrAm03Carolina Engström - Generalsekreterare.
Carolina Engström arbetar som Services Consultant på Alumni. Carolina har en bakgrund som statsvetare och genusvetare och har länge arbetat med diskriminering, mobbning, jämställdhet och utvecklingsfrågor. Carolina har arbetat på Friends i 10 år och drivit ett intensivt utvecklingsarbete för att bygga upp en kvalitetssäkrad verksamhet som arbetar effektivt med att förebygga mobbning. Tidigare arbetade Carolina med jämställdhetsfrågor inom skolan. Frågan om självmord engagerar Carolina genom den starka kopplingen till mobbning och psykisk ohälsa bland barn och unga. Men det finns även en personligt engagemang; hennes pappa tog livet av sig när hon var liten. Hon vill bidra till att kunskapen om suicidprevention ökar och att tabun minskar i samhället.


 

 

 

Charlie Eriksson | Ledamot

charlie 2

Charlie Eriksson - Social entreprenör, författare och föreläsare. 
Charlie är grundare till informationsprojektet Aldrigensam som belyser den psykiska ohälsan bland unga vuxna. Blivit nominerad till Svenska Hjältar, Årets Unga Företagare, Årets Unga VD med flera för sitt engagemang med Aldrigensam.
Han syns regelbundet i de stora svenska medierna för att dela med sig av sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. År 2013 gjorde han flertalet självmordsförsök, varav det allvarligaste slutade med livsuppehållande i respirator och läkarna trodde att han skulle dö.

 

 


Susanna Wendt | Ledamot

susanna wendtSanna Wendt - kommunikatör.
Sanna är har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap från Lunds universitet. Hon har arbetat som projektledare inom kommunikation och marknadsföring under hela sitt yrkesverksamma liv. I dag är hon kommunikatör på Vi-skogen. Sanna är även utbildad yogainstruktör, med ett stort intresse för den lugnande och läkande effekt yoga och meditation har på sinnet. Hon drivs av en övertygelse om att världen skulle vara en fredligare, mänskligare och lyckligare plats om alla började meditera dagligen.


Peder Björling | Suppleant

peder bjorlingPeder Björling - Leg. psykoterapeut och specialistläkare i psykiatri.
Peder arbetar på en mottagning för personer som har borderlineproblematik. I psykiatrin möter han ofta personer som tänkt på eller försökt att ta sitt liv. Peder vill vara med och göra skillnad även utanför psykiatrin och bidrar till Suicide Zero med psykiatrisk och psykoterapeutisk kompetens samt sin kunskap om hur psykiatrisk vård fungerar.


 

Carl Björkegren | Suppleant

carl bjorkegrenCarl Björkegren - Finansexpert
Carl Björkegren är en av landets främsta experter inom handeln med aktiederivat, uppfattningen om risk och marknadspsykologi. Han började sin finansiella karriär på Wall Street, New York för mer än tjugo år sedan. Genom sitt arbete som trader på en av världens största investmentbanker samt på svenska banker och fondkommissionärer har Carl skapat sig stora kunskaper och erfarenheter inom de finansiella marknaderna. Carl har som företagare även skapat och drivit hedgefonder. Idag arbetar han som en fristående konsult för NASDAQ och driver sin egen plattform Optionsbloggen.se.
Han har sedan 2015 varit volontär för Suicide Zero och tillsammans med Mattias Sunneborn såg han till att världsrekord slogs när cirka 5000 personer gjorde Suicide Zeros Hoppet. Se https://www.youtube.com/watch?v=Ml1Xfx42w6M


 

Johan Andreen | Suppleant

Johan Andreen

Johan Andreen - Specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri och psykiatri
Johan är f.d. överläkare inom psykiatri och barn- och ungdomspsykiatri med lång erfarenhet av verksamhetsledning, vårdutveckling och handledning. Vägledande erfarenhet har varit att vårdens möjlighet kräver medvetenhet om mötets, kommunikationens, samarbetets, ledarskapets samt individens egenmakts betydelse för liv och hälsa. Utbildare inom prevention av suicid och psykisk ohälsa, behandling av suicidalt beteende och samarbete och samverkan (för NASP och i egen verksamhet). Tog 2002-4 för Jönköpings län fram ett utbildningsprogram om depression och självmordsprevention, ”Livslustarbete med barn och ungdomar”. Stödjande medlem sen starten av SuicideZero. Har bidragit till Våga Fråga-utbildningen.


Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Travbanan 57, 147 34 Tumba