banner armband

Om Suicide Zero

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

Suicide Zero bildades i april 2013 av journalisten och författaren Alfred Skogberg och läkaren/kbt-terapeuten och egenföretageren Ludmilla Rosengren. De båda träffades när Alfred Skogberg skrev boken När någon tar sitt liv - tragedierna vi kan förhindra (Ordfront 2012). I boken skriver Alfred om hur det gick till när Ludmillas dotter Linnéa tog sitt liv.

Alfred och Ludmilla höll kontakten och resonerade under en period om de inte borde starta en ideell organisation som kan påverka politiker, journalister, organisationer som kommer i kontakt med självmordsnära samt allmänheten. Till att börja med hette organisationen Suicide Rescue men bytte namn i januari 2014 till Suicide Zero.

Alfred har tidigare arbetat med kommunikation på Greenpeace, Läkare utan gränser och Vi-Skogen samt We Effect. Det tillsammans med Ludmillas erfarenhet som läkare och egenföretagare gjorde att de två hade en unik kompetens. Genom de bådas kontaktnät engagerades en handlingskraftig styrelse som består av oerhört engagerade ledamöter.

Sedan starten har Suicide Zero fått ett enormt genomslag. Suicide Zero har medverkat i samtliga av Sveriges största medier som Nyhetsmorgon, Aftonbladet och Sveriges Radio. Vi får många förfrågningar om att föreläsa för vård- och skolpersonal. Många kommunicerar med oss i sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter.

Många privatpersoner vill på olika sätt engagera sig som volontär. Här kan du läsa mer om hur man gör det.

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad
Om cookies
Integritetspolicy

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
    Tel: 010-200 80 12
    Travbanan 57, 147 34 Tumba