Våra ambassadörer

Image

Saga Becker

Saga Becker är allkonstnär och har egna erfarenheter av psykisk ohälsa och självmordstankar. "Något jag ser som jätteviktigt är livskunskap i skolan. Jag saknade själv att inte få prata om identitet, hur man kan hantera kriser och prata om mänskliga relationer. Skolan ska väl förbereda för livet?" Som ambassadör vill hen bland annat bidra till att öka synligheten hos en av de mest utsatta grupperna i samhället: hbtq-gruppen (homo-, bi-, trans- och queergruppen).

Image

Richard Magyar

Fotbollsspelaren Richard Magyar, som spelar i tyska klubben Greuther Fürth, är Suicide Zeros senaste ambassadör. Richard har under sin karriär sett flera spelare som inte mått bra. Han har också reagerat på att det finns så lite hjälp inom professionell idrott. "Tränarna har ett oerhört viktigt uppdrag i att se varningstecken på psykisk ohälsa och då veta hur de kan stötta". Genom ambassadörskapet vill han bidra till att lyfta tabut kring hur dåligt många mår, inte minst inom idrottsvärlden.

Image

Zinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh är en iran-svensk komiker, skådespelare, författare och krönikör. Zinat flydde krig och kom som ung mamma till Sverige. Hon har upplevt krig, flykt och att flera nära och kära tagit sina liv. Hon har ett stort engagemang för att hjälpa personer som har det svårt och når i sina kanaler ut till tusentals. För att lyfta Suicide Zeros frågor vill Zinat använda sina föreställningar och andra kanaler för att förmedla och upplysa om att det inte är skamligt att må dåligt. Det hon tycker är viktigast med Suicide Zero är organisationens strävan efter noll självmord.
Image

Magnus Skogsberg Tear

Magnus Skogsbergs far tog sitt liv när Magnus var tjugo år. Magnus pappa blev hårt utsatt på sitt jobb. Han förflyttades, fick ovärdiga arbetsuppgifter och tappade sakta men säkert livslusten. Och till slut tog han sitt liv. "Utsatthet på arbetsplatsen är något vi måste uppmärksamma mer. Machokulturen som pappa råkade ut för finns kvar. Arbetsgivaren har ett ansvar för att uppmärksamma vad som pågår och ha bra rutiner för att stötta, men för lite görs" Det vill jag uppmärksamma, säger Magnus Skogsberg.

 

Image

Mia Skäringer

Mia Skäringer är en folkkär och mycket uppskattad skådespelare och författare."Jag vet hur det känns att stå på kanten. Att inte orka leva. En tung ryggsäck från uppväxten och för mycket projektioner om hur man ska vara och se ut från omvärlden kan göra att man faktiskt välter där framme vid stupet. Även om det bara skulle vara ett rop på hjälp. Jag vill därför hjälpa unga människor på det sätt jag tror att jag själv hade kunnat bli hjälpt".

Image

Mattias Sunneborn

Mattias Sunneborn är friidrottare med bland annat EM-guld och VM-silver på meritlistan. Mattias Sunneborn var bara 15 år när han fick beskedet att hans pappa tog sitt liv. Än idag har han inte fått någon förklaring till varför, för självmordet kom som en blixt från en klar himmel. Idag vill Mattias göra skillnad genom att vara öppen om det som hänt och vara ambassadör för Suicide Zero. "Vi måste börja våga se hur vanligt det är med självmord och konkret sätta in de åtgärder som vi vet kan förhindra personer att ta sina liv," säger han.

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.