Vår berättelse

 

Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

Suicide Zero bildades i april 2013 av journalisten och författaren Alfred Skogberg och läkaren/kbt-terapeuten och egenföretageren Ludmilla Rosengren. De båda träffades när Alfred Skogberg skrev boken När någon tar sitt liv - tragedierna vi kan förhindra (Ordfront 2012). I boken skriver Alfred om hur det gick till när Ludmillas dotter Linnéa tog sitt liv.

Alfred och Ludmilla höll kontakten och resonerade under en period om de inte borde starta en ideell organisation som kan påverka politiker, journalister, organisationer som kommer i kontakt med självmordsnära samt allmänheten. Till att börja med hette organisationen Suicide Rescue men bytte namn i januari 2014 till Suicide Zero.

Alfred har tidigare arbetat med kommunikation på Greenpeace, Läkare utan gränser och Vi-Skogen samt We Effect. Det tillsammans med Ludmillas erfarenhet som läkare och egenföretagare gjorde att de två hade en unik kompetens. Genom de bådas kontaktnät engagerades en handlingskraftig styrelse som består av oerhört engagerade ledamöter.

Sedan starten har Suicide Zero fått ett enormt genomslag. Suicide Zero har medverkat i samtliga av Sveriges största medier som Nyhetsmorgon, Aftonbladet och Sveriges Radio och hade under 2017 nära 700 publiceringar i media. Vi har över 50 000 följare i sociala medier.

 

Image

Självmord upphör inte för att vi blundar och tiger

Vi vill krossa myter kring självmord, skapa opinion för ett mer ambitiöst suicidpreventionsarbete, visa på goda exempel och utbilda såväl allmänhet som politiker om hur vi tillsammans kan minska antalet självmord i samhället

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.