Om oss

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden. Cirka 1 500 personer tar sitt liv varje år. De allra flesta kan vi rädda. Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord.

 

Kunskapen för att uppnå visionen finns men den måste bli allmänt känd och politiker måste satsa pengar på konkreta åtgärder som minskar självmorden. Eftersom det finns mycket tabu, okunskap, rädsla och stigma kring självmord och psykisk ohälsa arbetar vi för att öka kunskapen hos politiker, journalister, vård- och skolpersonal samt allmänheten. Detta gör vi genom lobbying, debattartiklar i Sveriges största nyhetsmedier, utbildningar och föreläsningar för olika yrkesgrupper.

 

Image

Så används din gåva

Varje år tar cirka 1 500 personer i Sverige sitt liv. Suicide Zero arbetar för att radikalt sänka den siffran. Det gör vi genom att minska tabun kring självmord och psykisk ohälsa, och vi visar på nytänkande och konkreta lösningar för att rädda liv. Vi sprider information för att öka allmänhetens kunskap och bildar opinion kring självmord. 

Vår organisation

Här får du information om Suicide Zeros vision, styrelse, expertråd och hur vi styrs och kontrolleras.

Våra ambassadörer

Möt Mia Skäringer, Mattias Sunneborn, Saga Becker, Zinat Pirzadeh, Magnus Skogsberg och Richard Magyar.

Press

Nyheter och övrig information om Suicide Zeros verksamhet. För pressmeddelanden och pressbilder besök vår sida på Mynewsdesk.

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på Suicide Zero.

Copyright © Vallagruppen webbbyrå 2018. All Rights Reserved.