Våga Fråga-promenad i Karlstad 7 oktober

vaga-fraga-promenad-september-2017
7 oktober är World Mental Health Day och Suicide Zero uppmärksammar det genom en Våga Fråga-promenad i Mariebergsskogen i Karlstad mellan klockan 13-15. Vår volontär Marie Niljung är eldsjälen bakom satsningen.
Våga Fråga-promenad i Karlstad 7 oktober
2017-09-29

7 oktober 2017 är World Mental Health Day och Suicide Zero uppmärksammar det genom en Våga Fråga-promenad i Mariebergsskogen i Karlstad mellan klockan 13-15. Vår volontär Marie Niljung är eldsjälen bakom satsningen.

Vad är en Våga Fråga-promenad?

– Det en promenad för alla! Vi hoppas många vill komma ut och ses, kanske ta med en vän man vet inte är på topp just nu. För de som vill kan man även gå en tipspromenad och förhoppningsvis lära sig lite mer om psykologiska olycksfall som jag tycker är det bästa ordet. En kupong till tipspromenaden kostar 50 kr. Att komma ut och röra sig är viktigt för alla men extra viktigt om man inte mår så bra psykiskt.

Vad är det vi ska våga fråga om för att må bättre?

– Vi ska fråga våra medmänniskor hur de mår och även våga fråga den svåra frågan Funderar du på att ta ditt liv?

Hur kom du på denna idé?

– Min vän Åse Trondsen tyckte vi skulle köra ett Mental Health Run i Karlstad men det var lite för mycket jobb med ett lopp. Vi kom tillsammans på att vi ville sänka tröskeln från lopp till att ha en promenad istället. Våga fråga- en stödkonsert för Suicide Zero har vi ju kört 2 år i Karlstad och fortsatte därför med det temat. Ingela Modin och Annika Billqvist är med och hjälper oss med denna dag. Jag kontaktade några av våra sponsorer till konserterna och har fått fina priser till tipspromenaden som vi tyckte var ett bra sätt att kunna sprida kunskap på.

Intresset för promenaden verkar vara stort, du har redan gjort intervjuer i media. Upplever du ett ökat intresse för dessa frågor?

– Det är stor skillnad från när jag började mitt engagemang i Suicide Zero för 3 år sedan. Vi har bra kontakter med media, framförallt med P4 Radio Värmland, som är uppriktigt intresserade av frågan. Vi börjar äntligen bryta tystnaden.

Var anmäler man sig om man vill vara med?

– Ingen föranmälan! Det är bara att komma till Mariebergsskogen mellan kl 13-15 på lördag, gå en promenad, gå tipspromenaden, köpa ett armband eller våra goda karameller, snacka med oss, bli medlem, bli månadsgivare eller ta en kaffe i Kyrkans Ungdomsbuss.

/Caroline Meyer Lagersparre, Suicide Zero

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016