’Våga Fråga’ gav Sandra ny trygghet i mötet med ungdomar

Sandra Malmborg #hejvolontär
Sandra Malmborg #hejvolontär
’Våga Fråga’ gav Sandra ny trygghet i mötet med ungdomar
2020-04-07

Sandra Malmborg träffar i sitt arbete med diakoni ofta ungdomar och vet att det är många som periodvis mår dåligt. Som nybliven volontär för Suicide Zero fick Sandra gå Våga Fråga-utbildningen och tycker att den gav henne ökad kunskap och trygghet i mötet med ungdomarna.

Varför har du valt att bli volontär för Suicide Zero?
– Jag har länge tänkt engagera mig i Suicide Zero även om jag inte är drabbad personligen. Jag träffar ofta ungdomar i mitt arbete med diakoni och vet att det finns många som grubblar och mår dåligt i vissa perioder i livet.

Hur länge har du varit volontär?
– Jag gick Våga Fråga-utbildningen den 21 augusti 2019, så jag är förhållandevis ny i detta fina sammanhang!

Vad ger det dig att vara volontär?
– Det ger mig en ökad kunskap och trygghet att ge stöd i de fall det behövs. Jag känner också en stor stolthet över att få vara volontär för Suicide Zero, jag tänker att vi tillsammans behöver sprida så mycket kunskap som möjligt.

Vad skulle du vilja se för förändring där du bor?
– Mina barn går på två olika skolor och enligt dem pratas det inte alls om självmord bland unga. Det borde de göra men ämnet är känsligt och svårt och de behöver guidning. Vi behöver komma ifrån myter, som att man väcker den björn som sover om man talar om självmord.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill engagera sig?
– Sök information och läs på om organisationen. Bli först medlem och sedan volontär och gå Våga Fråga-utbildningen - man får massor med bra information på bara två timmar! Sedan kan du ta hem armband som man trär tillsammans med vänner och sedan säljer. Alla pengar går direkt till Suicide Zero. Det är ett väldigt enkelt men handgripligt sätt att faktiskt göra något litet. Jag har alltid på mig mina armband, de väcker ofta frågor och intresse.

Vilka är dina hjärtefrågor?
– Ungdomar och barn som förlorar en förälder. Unga människor som mår dåligt och skäms över det i det tysta - det är inte okej. Jag har nu dessutom valt att i tjänsten gå utbildningen ”Stöd till barn och unga i sorg” som även är mycket relevant för mig som volontär för Suicide Zero.

Vill du också bli volontär för Suicide Zero?

Var med och stötta vårt livsviktiga arbete.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016