Svenska kyrkan arrangerar överlevnadskurs för män i Landskrona

Svenska kyrkan arrangerar överlevnadskurs för män i Landskrona
Från vänster i bild: David Westerholm, kyrkomusiker i Landskrona och långcyklare, Malin Pihlgren Nylander, präst och initiativtagare till kursen, Patrik Rönnkvist, major och frivillig i Svenska kyrkan Landskrona, P-O Jasslin, frivillig ledare i överlevnadskursen och Jeanette Heilmann, Suicide Zero.
Svenska kyrkan arrangerar överlevnadskurs för män i Landskrona
2021-06-18

I Landskrona arrangerar Svenska kyrkan en kurs i överlevnad, som vänder sig mot män i åldersgruppen 25-45 år. Syftet med kursen är att ge deltagarna verktyg för att kunna handskas med både de fysiska såväl mentala, själsliga och andliga aspekterna av livet.

Livet kan bestå av en mängd omskakande omställningar såsom separationer, förlust av arbete och pension. Det kan även bestå av en mäng krav som i sin tur kan skapa inre stress och press liksom känslan av att inte räcka till eller att nå upp till eventuella önskade nivåer.

Män är överrepresenterade i självmordsstatistiken, och det är ett stort problem som vi vill göra något åt. Därför har vi valt att starta Överlevnadskursen, som handlar om att överleva både fysiskt, mentalt och andligt. Att Jeanette från Suicide Zero kom och föreläste betydde oerhört mycket för oss och för deltagarna. Det blev naturligt att fortsätta prata om erfarenheter och tankar efter föreläsningen. Tillsammans gör vi skillnad, helt enkelt, säger Malin Pihlgren Nylander, präst och initiativtagare till Överlevnadskursen.

Överlevnadskursen innehåller bland annat föreläsningar som leds av Suicide Zero och Försvarsmakten och syftar till att lära ut överlevnadsstrategier – för att klara sig såväl i vildmarken som i livet i stort - och samtidigt lära sig mer om sig själv och få lite nya bekantskaper.

Att få vara en del i denna satsning känns stort och fint för oss. Här visar Landskrona församling vägen med Malin, präst i spetsen med ett intressant och viktigt koncept för att fånga livets olika utmaningar och vad man kan behöva för att överleva. Ibland handlar det inte bara om att överleva i vildmarken i skog och mark utan även i den inre, i själ och hjärta”, säger Jeanette Heilmann, regionansvarig Suicide Zero i Syd och omvärldsanalytiker.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016