Suicide Zero ingår samarbete med Redbergslids IK

Redbergslids IK
Suicide Zero ingår samarbete med Redbergslids IK
2021-06-10

Sedan 1930 bedriver Redbergslids IK framgångsrikt en handbollverksamhet i Göteborg. Respekt, idrottskamrat, kämpaglöd är föreningens ledord och de värnar både om den fysiska likväl psykiska hälsans hos klubbens samtliga involverade - allt ifrån spelare till tränare och medlemmar. Ambitionen med samarbetet är bland annat att öka kännedom, sprida kunskap liksom att lyfta vikten av att prata om hur vi mår – i syfte att förebygga psykisk ohälsa och suicid.

–Vi är otroligt stolta över att ingå ett samarbete med Suicide Zero. De bidrar med kunskap till både organisationen och våra medlemmar vilket är ett viktigt steg för att ta ett större grepp om ämnet. Nu fortsätter vår resa mot ett bättre klimat för våra medlemmar där vi pratar om vårt mående och förhindrar suicid, säger Ann Filipsson, Föreningsutvecklare Redbergslid IK.

Loggo - Redbergslid

Rent konkret kommer föreningens samtliga involverade att utbildas för att få ökad kunskap om psykisk ohälsa och suicidprevention. Genom att bland annat löpande lyfta ämnet i sina kanaler, att ungdomsledarna kommer att bära Suicide Zeros logga på deras tröjor och att armband kommer finnas tillgängliga för försäljning under matcher, kommer Redbergslids IK att på så vis medverka till att bryta stigmat och tabun kring detta ämne.

–Vi på Suicide Zero är väldigt glada och stolta över detta samarbete. Redbergslids IK är en anrik förening med ett stort samhällsengagemang och detta är ytterligare ett bevis på det. Nu börjar vårt gemensamma arbete, jag är övertygad om att vi tillsammans kommer göra skillnad för väldigt många, säger Marcus Eriksson, regionansvarig för Suicide Zero Västra Götaland.

Team - Redbergslid

Varmt tack Redbergslids IK för ert engagemang – Tillsammans gör vi skillnad!

Vill ert företag också engagera sig och bryta tystanden kring psykisk ohälsa och suicid? Läs mer här!