Slår vi rekord på Våga fråga i år?

Hander-som-bildar-hjarta-B1A4676-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta. Foto Peder Bjorling
Slår vi rekord på Våga fråga i år?
2016-05-26

I fjol arrangerade vår volontär Marie Niljung konserten Våga fråga, i Karlstad. Den drog in 205 000 kr till Suicide Zero. Och på kuppen fick Marie pris av Karlstads kommun som Årets Sola. I år hoppas hon på ännu större succé.

Du arrangerar konserten genom att ideellt på fritiden ragga sponsorer och artister. Varför gör du detta?

– För att vi kan förhindra psykologiska olycksfall, självmord, genom ökad kunskap och minskad skam och skuld kring psykisk ohälsa och självmord. Genom mitt engagemang känns mina föräldrars död inte lika meningslös. Vi kan alla göra något: Våga fråga hur någon mår – egentligen. Det kan rädda liv.

Hur har du tänkt med årets konsert? Vad är nytt för i år?

– Vi har fler artister och det är en större spridning på det musikaliska. Vi samarbetar även med elever från Broby Grafiska i Sunne. De har arbetat fram en informationskampanj som även innehåller en marknadsföringskampanj. Det var åtta grupper i en klass som presenterade väldigt bra bidrag. Ett av bidragen vann och inom kort kommer vi att köra kampanjen, säger Marie Niljung.

Om man vill bidra men kan inte närvara, hur gör man då?

– Då kan man antingen bidra genom att sponsra olika belopp genom faktura, sätta in valfritt belopp på swish eller på plusgirokonto 900398-9 eller köpa biljett till någon annan. Man kan också samla in pengar på annat sätt – till exempel genom att ha en insamling på jobbet eller i sin bokklubb. Alla bidrag räknas.

Hur mycket hoppas du att årets konsert ska inbringa?

– Mer än 205 000 kr...

Arkiv
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016