Skyltmax blir Suicide Zeros första företagsmånadsgivare!

john-eskilsson-mars-2018
John Eskilsson, vd för Skyltmax
Skyltmax blir Suicide Zeros första företagsmånadsgivare!
2018-03-15

Företaget Skyltmax vill bidra till att minska självmorden och blir Suicide Zeros första företagsmånadsgivare; något som var särskilt viktigt för dem eftersom grundaren David Engstrand tog sitt liv 2011.

John Eskilsson, vd för Skyltmax, nu har ni blivit Suicide Zeros första företagsmånadsgivare, hur kommer det sig?

– Ni arbetar med en fråga som vi verkligen brinner för. Det har sin bakgrund i att min medgrundare David Engstrand, som kom på vår affärsidé, tog sitt liv 2011 efter mycket psykisk ohälsa. Tidigare har vi inte talat så mycket om det i intervjuer om företaget, det har känts svårt, men så borde det inte vara. Tvärtom, vi vill bidra till att det blir lättare att prata om psykisk ohälsa.

Hur hittade ni oss?

– Det var min kollega Emelie Jansson som är CSR-ansvarig som letade organisationer med 90-konto att stödja och då hittade hon er på nätet.

Har ni gjort någonting konkret för att uppmärksamma psykisk ohälsa?

– Berghs School of Communication auktionerade ut en heldag med en klass via Musikhjälpen och då budade jag hem auktionen. Klassen kom med idén som de kallade: ”Det syns inte”, för att uppmärksamma psykisk ohälsa. De visste ju inget om vår bakgrund med David, det hade jag inte berättat, men idén gjorde starkt intryck och jag kände att här finns något som vi verkligen vill jobba med. Och det gjorde vi tillsammans med organisationen Mind.

Har ni tagit arbetet vidare?

– I samband med kampanjen gick hela personalen en endagsutbildning. Så nu finns en större förståelse för psykisk ohälsa men även för människor med psykiska sjukdomar. Vi vet att det inte är farligt att prata om dessa frågor. Nu kan vi sätta oss in i hur det är att leva nära en person med psykisk ohälsa.

Nu har ni valt att bli månadsgivare till Suicide Zero, hur har tankarna gått kring det?

– Vi stödjer nu minst en ny organisation varje månad. Suicide Zero har vi valt att långsiktigt bli månadsgivare åt. Det viktiga för oss är att vi kan uppmärksamma bra organisationer. Förhoppningsvis kommer även vår nyanställda personal att kunna gå er Våga fråga-utbildning inom kort.

//Caroline Meyer Lagersparre

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016