Så här vände det för Simon

simon-dymerjuni-2018
Simon Dymer berättar om hur han började må bättre.
Så här vände det för Simon
2018-06-04

Det finns mängder av personer som mått så dåligt att de haft allvarliga tankar på att ta sitt liv. Men det finns också mängder av människor som tagit sig ur sitt mörker. Och vi behöver höra deras berättelser för att visa att det finns hopp. En av dem som kan berätta är Simon Dymer. #jagvillgehopp

Simon, du har tidigare mått så dåligt att du varit nära att ta ditt liv. Kan du kort berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt?

– Jag fick under lång tid höra att jag var värdelös. Det gjorde att jag fick en skev självbild och jag sökte inte hjälp. När jag var 15 år blev det för mycket att hantera.

Vad var vändningen för dig?

– Under två år tvångsvårdades jag i perioder i barnpsykiatrin och även på ett behandlingshem. När jag var 18 år skrevs jag ut. Jag kände mig då något friare och min kontaktperson, min psykolog och nära och kära stöttade mig ordentligt.

Var det något specifikt som gjorde att du tog dig ur din situation?

– Min kontaktperson och min psykolog fick mig att inse att det inte går att fly hela tiden. Jag lärde mig att bemöta jobbiga minnen och upplevelser och jag slutade att skada mig själv så fort något kändes svårt.

Vad vill du säga till andra som läser om detta och har det tufft?

– Allt kanske känns mörkt och hopplöst nu. Men fortsätt att kämpa så att du får känna hur det är att må bra efter allt mörker. Det är värt den tuffa vägen dit. Jag vet hur det är.

Vill du dela med dig?

Har du också mått så dåligt att du varit nära att ta ditt liv? Mår du i dag bra? Hör av dig till oss om du kan tänka dig att dela din berättelse. Mejla till alfred@suicidezero.se

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016