Ny podd stödjer Suicide Zeros arbete

gymnasiepodden-karl-lindoff-stefan-biscevic-och-marko-biscevic
Podden Gymnasieresan produceras av Karl Lindoff, Stefan Biscevic och Marko Biscevic.
Ny podd stödjer Suicide Zeros arbete
2019-06-26

Idag lanseras podcasten ”Gymnasieresan” som under hela sommaren kommer att behandla utmaningar ungdomar ställs inför, under och efter gymnasiet. Podden produceras av Karl Lindoff, Stefan Biscevic och Marko Biscevic och allt överskott går till Suicide Zero.

Barndomsvännerna Karl Lindoff, Stefan Biscevic och Marko Biscevic hade själv många funderingar om framtiden under gymnasietiden som de inte upplevde att de fick svar på. Nu har de startat en podd som ska hjälpa ungdomar med liknande tankar.

– Vi hoppas att podcasten kan bidra till glädje, avslappning, intressanta och meningsfulla diskussioner och besvara de frågor man själv hade under gymnasietiden och som andra ungdomar har, säger Karl Lindoff.

Podden kommer att hantera frågor som att börja i en ny klass på gymnasiet till att man slutar, planer på att plugga vidare, sabbatsår, jobb och annat.

– Vi vill också lyfta drömmar – vad vill man göra? Att våga gå på passion istället för prestation, och ställa sig frågan ”vad blir jag lycklig av?”, säger Marko Bisevic.

Psykisk ohälsa är också ett ämne som kommer att lyftas då det är många unga som mår dåligt eller har vänner eller anhöriga som lider av psykisk ohälsa.

– Vi har träffat väldigt många personer som är drabbade av psykisk ohälsa och vi känner att det här behöver komma upp mer på dagordningen. Vi behöver prata om det och podcasten är ett bra sätt att göra det på, säger Stefan Biscevic.

Suicide Zero är podcasten Gymnasieresans samarbetspartner och medverkar i ett avsnitt som sänds i slutet av juni.

Sponsorer och privatpersoner uppmanas att ge till poddens egna insamling till förmån för Suicide Zero

Här kan du lyssna på avsnittet där Suicide Zero medverkar

Arkiv
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016