Ny medlem i Suicide Zeros expertråd

thomas-blendow-expertrad-augusti-2018
Thomas Blendow är styrelseordförande i Blendow group som arbetar med att utbilda jurister. Han är också ny medlem i Suicide Zeros expertråd och vill bidra till färre framtida tragedier.
Ny medlem i Suicide Zeros expertråd
2018-08-27

Thomas Blendow är styrelseordförande i Blendow group som arbetar med att utbilda jurister. Han är också ny medlem i Suicide Zeros expertråd och vill bidra till färre framtida tragedier.

Berätta kort om din bakgrund och varför du vill stödja Suicide Zero

– Jag startade Blendow Group 1992 och är fortfarande ägare. Vi är ledande inom området juridisk kompetensförsörjning. Företaget förser yrkesverksamma jurister och andra med nyheter, information och utbildning inom juridik. Vid flera tillfällen har jag kommit i kontakt med jurister som har mått väldigt dåligt. En jurist är en konsult som enbart drar in pengar när hen arbetar och många lägger ner mycket tid på arbetet. Det påverkar ofta familjerelationer vilket i sin tur kan leda till depressioner som i värsta fall kan bidra till att någon tar sitt liv.Mitt intryck är att de här depressionerna är tillfälliga. Om omgivningen kan fånga upp och hjälpa individen så kan man förhoppningsvis även undvika det katastrofala i att någon tar sitt liv. Kan jag göra något för att bidra till färre tragedier så gör jag gärna det.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag kan bidra med bland annat juridisk rådgivning och idéer kring hur man kan når ut och utvecklar organisationen. Jag har ett stort nätverk inom näringslivet och pratade exempelvis nyligen med Sveriges tysklandsambassadör om Suicide Zero.

Du köpte Suicide Zeros armband för 15 000 kr i julklapp till dina anställda, varför gjorde du det?

– Till skillnad från förr så är det idag mer uppskattat att man gör något gott istället för att dela ut chokladaskar. Jag har inte själv personlig erfarenhet av självmord men jag känner till flera personer som har tagit sitt liv.

Hur ser du på möjligheten att ge Suicide Zeros utbildning Våga Fråga till dina anställda?

– Det tror jag är en utmärkt idé! Framför allt för att jag tror på spridning av kunskap och utbildning!

//Alfred Skogberg

Arkiv
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016