Nathalie startade en insamling: "Ingen ska behöva ta sitt liv"

Hander-som-bildar-hjarta-B1A4676-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta. Foto Peder Bjorling
Nathalie startade en insamling: "Ingen ska behöva ta sitt liv"
2018-02-08

Av en slump kom Nathalie Telander över insamlingsfunktionen på Facebook. Lagom till sin 28-årsdag bestämde hon sig för att starta en födelsedagsinsamling till förmån för Suicide Zero.

– Jag vill bidra till att ingen ska ingen människa ska behöva ta sitt liv, säger hon.

Varför stödjer du Suicide Zero?

– Suicide Zero är ett självklart val. Arbetet ni gör är så otroligt viktigt för att minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa och upplysa allmänheten om vilket stort samhällsproblem självmord är. Vi kan inte fortsätta att blunda för det.

Hur kom du i kontakt med Suicide Zero?

– Jag ramlade över Suicide Zero när jag själv kom i kontakt med psykisk ohälsa. Jag läste på på nätet och något som slog mig var hur bristfällig kunskap våra beslutsfattare har om psykisk ohälsa. Suicide Zero kunde tydligt visa upp vad ni gör för att förebygga självmord men också hur man bör hantera ett självmordsförsök. Den informationen hade jag inte sett tidigare.

Hur har insamlingen gått så här långt?

– Insamlingen har gått över förväntan och jag är glad och tacksam över att så fina människor hjälper mig att bidra till någonting som ligger mig varmt om hjärtat.

Hur ska du fira din födelsedag på söndag?

– Det blir födelsedagsfika för släkten!

14 februari är det alla hjärtans dag, gör som Nathalie och starta en egen insamling. Här kan du läsa om hur man gör för att starta en egen insamling på Facebook.

Se alla egna insamlingar på Facebook

Nathalies födelsedagsinsamling till förmån för Suicide

/Caroline Meyer Lagersparre

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016