#jagvillgehopp – Uffes berättelse

ulf-bergerstrand-oktober-2018
Ulf Bejerstrand mådde i mitten av åttiotalet så dåligt att han i ett förvirrat tillstånd ville ta sitt liv. I dag mår han bra och vill hjälpa andra genom att berätta sin historia.
#jagvillgehopp – Uffes berättelse
2018-10-11

Ulf Bejerstrand mådde i mitten av åttiotalet så dåligt att han i ett förvirrat tillstånd ville ta sitt liv. I dag mår han bra och vill hjälpa andra genom att berätta sin historia.

Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt?

– Jag var en turnerande musiker som letade efter meningen med livet och fann det när jag blev pappa. Jag sålde min båt och mina gitarrer och gick helt in för mitt nya liv. När min dotter var omkring ett år ville mamman vara ensam om vårdnaden. Trots att jag ville ha gemensam vårdnad så blev jag av med den och skulle bara få träffa min dotter två dagar varannan helg. Då föll jag pladask ner i ett svart hål och slutade aldrig att falla. När jag slagit ner i botten så öppnades det upp en ny dörr och jag fortsatte att falla. Jag blev så knäckt att jag bestämde mig för att avsluta mitt liv.

Vad var vändningen för dig?

– En nära kvinnlig vän ringde mig dagligen för att höra hur det var med mig. Hon ringde mig strax innan jag skulle verkställa mitt beslut och hon trodde mig inte när jag sade att allting var bra. När jag sade ”det är lugnt, det är över” sade hon ”nu kommer du hem till mig annars blir jag förbannad på dig och ser dig inte som en riktig vän”. Hon gav mig inget val, så jag åkte till henne och vi pratade och grät hela natten. Hon räddade mig där!

– Senare kontaktade jag en mansjour för att få prata och fick veta att det är många som är i samma situation. Välja gröna eller röda boxen, leva eller dö. Jag valde gröna.

Vad vill du säga till andra som läser om det här och har det tufft?

– Bearbeta sorgen genom att rensa upp tankarna ihop med dina vänner. Se livet lite mer som en film, för även om filmen börjat dåligt så vet du inte vad du kommer att missa. Se klart filmen, lev kvar! Inte bara för din egen skull, vi har alla ett ansvar gentemot våra närmsta.

Vill du dela med dig?

Har du också varit nära att ta ditt liv men mår i dag bra? Kan du tänka dig att berätta om vad som hänt?

Mejla i så fall till asa@suicidezero.se eller till alfred@suicidezero.se

Behöver du hjälp? Läs här om var du kan få stöd

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016