#jagvillgehopp - Patricias berättelse

patricia-juni-2018
Jag blev utsatt för ett sexuellt övergrepp när jag var 15 år och mitt liv rasade samman, säger Patricia.
#jagvillgehopp - Patricias berättelse
2018-06-18

Patricia blev utsatt för övergrepp när hon var 15 år. Under flera år självskadade hon sig själv och under två år vårdades hon på psyk.

Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt?

— Jag blev utsatt för ett sexuellt övergrepp när jag var 15 år och mitt liv rasade samman. Min bästa vän trodde inte på mig när jag berättade. Det ledde till att jag var tyst om det i två års tid. Under flera år självskadade jag mig och i två år vårdades jag på psyk.

Vad var vändningen för dig?

— Uppvaknandet kom när jag tagit en överdos; jag var 15 minuter ifrån att aldrig vakna upp. Och till slut fick jag efter sex år av dåligt mående rätt hjälp. Först fick jag under tre månader KBT-terapi. Därefter remitterades jag vidare till kris & trauma-centrum där jag gick i nästan ett år.

Vad vill du säga till andra som läser om det här och har det tufft?

— Jag hade inte varit här idag om jag inte hade haft ett enormt stöd från min familj och fantastiska psykologer. I dag arbetar jag själv inom psykiatrin, för jag vill hjälpa andra att få hjälp i tid. Du är aldrig ensam, det finns hjälp att få.

Dela med dig av din berättelse

Har du också varit nära att ta ditt liv men mår i dag bra? Kan du tänka dig att berätta om vad som hänt? Mejla i så fall till alfred@suicidezero.se

Behöver du hjälp? Läs här om var du kan få stöd

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016