#jagvillgehopp - Marcus berättelse

marcus-oisins-juni-2018
Det här är Marcus Oisins berättelse om hur det vände för honom.
#jagvillgehopp - Marcus berättelse
2018-06-08

Vi på Suicide Zero får ofta höra om personer som är på väg att ge upp. Som har allvarliga planer på att ta sitt liv. Som tror att det inte finns hjälp. Därför kommer vi framöver att berätta om personer som varit på gränsen till att ta sitt liv men som i dag mår bra. Vi behöver sprida hopp och vilka kan ge mer hopp än dem som det vänt för? Det här är Marcus Oisins berättelse om hur det vände för honom. #jagvillgehopp

Marcus, du har tidigare mått så dåligt att du varit nära att ta ditt liv. Kan du berätta om bakgrunden till varför du mådde dåligt?

– Det hela började när ett långt förhållande sprack. Jag flyttade då till en liten trång lägenhet och blev med tiden mer och mer ensam. Mitt mående blev sakta men säkert sämre samtidigt som jag försökte hålla skenet uppe mot omvärlden. Att jag dessutom inte orkade ta hand om min grabb när det var min tur gjorde att jag kände mig som en mycket dålig pappa.

Vad var vändningen för dig?

– Vändningen kom efter att jag varit inlagd på sjukhus. Mina anhöriga besökte mig och en av dem var min morbror som jag innan dess egentligen inte kände. Det kändes som att jag blev tillsagd på skarpen, men ändå med hjärta och värme. Där och då vände det.

Var det något specifikt som gjorde att du tog dig ur din situation?

– Jag var ytterst nära att ta mitt liv och när insikten kom om vad jag hade försökt göra blev jag oerhört tacksam för att jag fortfarande levde. Dessutom hjälpte det att min familj stöttade mig.

Vad vill du säga till andra som läser om det här och har det tufft?

– Sök hjälp så fort du kan! Även om det känns svårt att berätta om hur du har det är det bra mycket bättre än att ligga begravd två meter under marken. Ge ALDRIG upp utan fortsätt kämpa tills du får det stöd du förtjänar!

Marcus har även skrivit en bok om det som hänt. Beställ boken Hur långt kan man gå? på Adlibris

Behöver du hjälp? Läs här om var du kan få stöd

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016