Hon säljer musik för att stötta Suicide Zero

jeanette-akerlund-november-2017
Jeanette Åkerlund säljer musik för att stötta Suicide Zero
Hon säljer musik för att stötta Suicide Zero
2017-11-06

Att alltfler unga människor mår så dåligt att de inte orkar leva och ser självmord som enda utväg säger att nånting är väldigt fel. Det får vi aldrig någonsin acceptera. Det säger Jeanette Åkerlund.

Hur kommer det sig att du vill stödja Suicide Zero?

– När jag hör om alla självmord som sker i Sverige varje år blir jag förtvivlad.

– Jag har själv sett och levt med psykisk ohälsa på nära håll och vet vad det innebär, vilken oerhörd kamp det är. Jag har vänner vars barn eller annan anhörig har begått självmord, eller har försökt göra det. Det gör mig så ont och jag frågar mig vad det är som händer i vårt samhälle idag. Varför är det så här? Tyvärr, får långt ifrån alla den hjälp de behöver och har rätt till. Suicide Zero gör ett fantastiskt arbete för att försöka minska den psykiska ohälsan och förebygga självmord och det vill jag verkligen stödja.

Berätta lite om bakgrunden till dina låtar och varför du skrivit dem?

– Musiken har alltid varit en väldigt stor del av mitt liv och själva låtskrivandet har fått en allt större plats med åren. Det är mitt sätt att ventilera och uttrycka mig. Jag skriver utifrån mitt eget liv. Mina egna upplevelser och sånt som ligger nära hjärtat, men inspireras mycket av andra människors liv och berättelser. Jag tror att många kan känna igen sig i mina texter, och även om de ibland berör det svåra i livet så vill jag på nåt sätt förmedla hoppfullhet och ljus. Jag önskar att de som lyssnar på mina sånger ska känna något och bli berörda. För mig är det vad musik handlar om.

Vad hoppas du kunna bidra med genom din insats?

– Det är ganska lätt att känna sig maktlös och man vet inte riktigt vad man kan göra som enskild person. Att det skulle vara för lite och inte ha någon betydelse. Men jag tänker att alla kan vi bidra med att göra, eller ge något litet och det får vara med och medverka till en stor helhet. Därför vill jag uppmuntra fler till att starta egna insamlingar/försäljningar till förmån för Suicide Zero. Och naturligtvis hoppas jag att min försäljning ska ge en god summa till ändamålet.

Vad tycker du bör göras för att minska självmorden?

– Även om det pratas mycket mer om psykisk ohälsa idag så tror jag vi behöver jobba på att göra det än mer synligt. Skuld och skam-stämplar måste gnuggas bort så människor vågar öppna sig och berätta hur de verkligen mår. Förståelsen och kunskapen i samhället, och hos oss alla, måste bli större så man lättare och tidigare ser varningssignalerna. Utbilda alla som jobbar med människor som till exempelchefer på arbetsplatser, personalen i skolan.

Tack säger vi på Suicide Zero för ditt engagemang Jeanette! Privatpersoners stöd är oumbärligt för vårt arbete.

Vill du också stötta Suicide Zero så kan du göra det på flera sätt. Klicka här för att läsa mer

Arkiv
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016