#Hejvolontär med Pher

#Hejvolontär Pher
#Hejvolontär med Pher
2020-08-14

Pher engagerade sig i Suicide Zero efter att hans styvson Fredrik tog sitt liv 2013. Sedan dess har han och hans fru Maria arrangerat flera events och samlat in stora summor – ett engagemang så starkt att Pher tatuerade in Suicide Zeros logotyp på armen!

Hur länge har du varit volontär?
— Sedan sommaren 2014 men var i början bara med som medhjälpare till min frus evenemang men nu är jag sedan ett par år betalande volontärsmedlem.

Varför har du valt att bli volontär för Suicide Zero?
— Min styvson tog sitt liv i oktober 2013 och då som först började jag ana hur stort problemet är och hur många självmord som faktiskt sker årligen.

Du har ju tatuerat in Suicide Zeros logga på armen! Vad får du för respons?
— Det är många som frågar vad det är och vad det står för. Det skapar en liten dialog och jag kan berätta hur det ser ut i samhället för det är inte många som vet.

Vad ger det dig att vara volontär för Suicide Zero?
— Det är svårt att formulera ett bra svar här för att inte få det att låta konstigt, men det ger en slags positiv energi och det känns som jag gör det för Fredrik och hans minne.

Vilket är ditt finaste minne som volontär för Suicide Zero?
— Den första ljusmanifestationen vi gjorde 2014 i Mönsterås kyrkpark. 1 606 ljus brann och Fredriks liv symboliserades med ett rött ljus. Det kändes som om alla var där för vår skull. Vi hade mer än 360 personer på plats och fyllde hela kyrkan. Det var en jättefin kväll med mycket känslor.

Vad skulle du vilja se för förändring där du bor?
— Jag tycker min hemkommun Mönsterås jobbar bra med suicidprevention och har nu fått fram en handlingsplan. De erbjuder alla kommunanställda utbildning i MHFA och är med som medarrangörer till olika event som ordnas tillsammans med SZ. Även Mönsterås handel har varit med och senast var det dom som frågade oss om vi ville vara medarrangörer.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill engagera sig?
— Att inte ge upp. Tror man på något och brinner för det så är det bara att visa upp sig i alla olika sammanhang. Vara ödmjuk inför uppgiften men ändå lite artigt påträngande.

Vill du också bli volontär för Suicide Zero? Läs mer om det här!

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016