Hej hej vardag tecknar exklusivt för Livsviktiga snack

Louise Edlund Winblad (@hejhejvardag på Instagram)
Fotograf: Anna Ledin Wirén
Hej hej vardag tecknar exklusivt för Livsviktiga snack
2021-08-30

Louise Edlund Winblad startade Instagram-kontot @hejhejvardag 2013 och är numera ett välkänt namn bland Sveriges småbarnsmammor. Hon började teckna kaotiska och komiska situationer som småbarnsmamma till pseudotvillingar. Då publicerade hon bilderna på en blogg och 3,5 år senare sa hon upp sig för att jobba med teckningarna på heltid.

Hallå där Louise, du är ju personen bakom Instagram-kontot hejhejvardag – kan du berätta varför du startade kontot?
Egentligen var det tänkt att jag skulle bygga upp en portfolio, men ganska snabbt blev det som terapi – att få skratta åt kaotiska och i stunden rätt så kämpiga situationer.

Du ritar ju tecknade bilder av kaotiska och komiska situationer som du var med om som småbarnsmamma. Vad har du för tips till andra föräldrar som går igenom, det kanske något, hektiska småbarnsföräldralivet just nu?
Vad snäll mot dig själv, sänk ribban och försök komma ihåg att nästan alla har varit där du är just nu. Vi är i detta tillsammans på nåt sätt!

Nu har du ritat en bild av en situation som inspirerats av innehållet ur vår bok Livsviktiga snack. Varför valde du att rita just den?
Det var en av de saker jag relaterade mest till, eftersom jag har svårt att vara tyst… Jag har liksom ”problemlösande” i mig och vill också gärna ge fler perspektiv, vilket kan vara bra men verkligen inte i alla stunder. Mina inspel gör ofta att barnet som pratar med mig tycker jag tar någon annans parti och så tar samtalet stopp. Jobbar på att hålla klaffen lite oftare, haha!

Du har ju tre barn och en man, vilken är din favorittid med hela familjen? Vad brukar ni göra tillsammans?
Tillsammans allihop tycker jag bäst om att vara ute i skogen. Det finns liksom något för alla i skog. En letar pinnar (inte jag), två börjar någon rollek och två dricker kaffe. Eller ja, kanske blir det mest dricka kaffe i skift och den andra springer efter 2åring, men ambitionen är god!

Missa inte att följa Louise på Instagram!

Läs hennes blogg här.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016