Händelsespäckad dag för att uppmärksamma självmord

Hander-som-bildar-hjarta-B1A4676-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta. Foto Peder Bjorling
Händelsespäckad dag för att uppmärksamma självmord
2018-09-21

Suicide Zeros volontärer Håkan Wester och Mats Gaffa Karlsson arrangerar den 29 september 2018 en heldag späckad med musik, föreläsningar, tipspromenader och god mat. Allt för att lyfta hur självmord kan förebyggas och för att samla in pengar till Suicide Zero.

Tone Norum, Pontus och amerikanarna, Kayo, Zinat Pirzadeh, Magnus Skogsberg och Annika Jankell är några av de som deltar under dagen den 29 september 2018 i Fullersta gård, en naturskön miljö fem minuters promenad från Huddinge centrum i södra Stockholm. Dagen börjar kl 11 och pågår till sent på kvällen. Musik kommer att varvas med intervjuer och personliga berättelser om bland annat komikern Micke Dubois och författaren Karin Boye.

— Tanken är att ge energi genom möten. Man får också information om och kan stötta Suicide Zero. Huddinge har även en nollvision för att minska självmorden och Fullersta gård har ett Karin Boye-rum som öppnas upp för allmänheten under dagen. Vi tycker därför att platsen är mycket lämplig för att ha en dag då vi uppmärksammar ett av våra största samhällsproblem. Vi hoppas att många kommer för att visa sitt engagemang, säger Håkan Wester.

Dagen riktar sig till allt från barnfamiljer till musikintresserade, hundägare, de som vill lära sig mer om stresshantering och till dem som vill stötta Suicide Zeros arbete. — Jag vill sprida budskapet att fler måste lyfta frågan kring hur självmord kan förebyggas och att det behövs aktiviteter för att våra grundbehov ska tillfredsställas så att vi får energi, säger Håkan Wester.

Vill du äta middagsmat med plats vid bord och lyssna på musiken kostar det 340 kr. Av den summan går 100 kr per plats till Suicide Zero. Det går också att köpa fika för enklare förtäring.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016