Gröna karamellstrutar för Suicide Zero

Hander-som-bildar-hjarta-armband-B1A4970-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta, armband. Foto: Peder Björling
Gröna karamellstrutar för Suicide Zero
2017-09-20

Det finns många som vill bidra till att självmorden ska minska. Till exempel Linus Westerberg, ägare till godisfabriken Råsnäs konfektyrer i Timmernabben. Sedan i somras producerar han gröna karamellstrutar till förmån för Suicide Zero.

Varifrån kom idén att göra karameller för Suicide Zero?

– Idén kom från Maria Pedersen som är aktiv i Suicide Zero. Hon hade cyklat i Gränna och fått idén. Eftersom hon bor i Timmernabben så frågade hon oss om vi ville sälja våra gröna äppelkarameller i strutar med Suicide Zeros logga, där en del av priset går till Suicide Zero. Jag tyckte det var en lysande idé.

Vad har du fått för reaktioner?

– Reaktionerna har varit strålande. Efter att Suicide Zero lade ut våra produktionsfilmer på Instagram så började strutarna efterfrågas. Kunderna reagerar också på att man gör en god sak.

Hur kom det sig att du ville samarbeta med just Suicide Zero?

– När möjligheten kom genom Maria Pedersen var det bara självklart. Det känns bra med ett samarbete där min verksamhet kan vara med att bidra till en så viktig sak.

Vad hoppas du att karamellerna ska bidra med?

– Jag hoppas att fler uppmärksammar Suicide Zero för att få information om psykisk ohälsa och lära sig mer om hur vi alla kan bidra för att minska självmorden.

Vad har du för mål med försäljningen?

– Vi har startat en insamling på suicidezero.se där vi har satt ett mål på 25 000 kr. Så mitt mål är att vi ska nå dit.

Vad gör du till vardags på ditt jobb?

– Jag tillverkar och säljer konfektyrer. Jobbet är väldigt varierande beroende på vilken säsong vi är i. Nu har vi precis lämnat sommaren som är vår högsäsong. Då tillverkar vi mycket brända mandlar men även mycket hårda karameller och klubbor. Nu är det lite lugnare men snart börjar förberedelserna för julen. Julen är också stor men då med mer fokus på brända mandlar och chokladsortimentet.

//Caroline Meyer Lagersparre, Suicide Zero

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016