Grandpa - För vissa är alla dagar mörka. Black Friday eller inte

Hoppa till huvudinnehåll
Grandpa - Black Friday
Grandpa har tagit fram en limiterad tote bag för att lyfta samhällsproblemet självmord och stötta Suicide Zeros suicidpreventiva arbete.
Grandpa - För vissa är alla dagar mörka. Black Friday eller inte
2021-11-26

För vissa människor är alla dagar mörka, vardag som helg. Black Friday eller inte. Under flera år har livsstilsvarumärket Grandpa helt och hållet bojkottat Black Friday med anledning av att inte uppmuntra till konsumtionshets och ogenomtänkta köp. I år väljer de i stället att utnyttja dagen för att lyfta det växande samhällsproblemet självmord som är den yttersta konsekvensen av psykisk ohälsa. Till förmån för Suicide Zero har Grandpa utvecklat limiterade totebags med ett livsviktigt budskap - vi bär varandra.

Med det limiterade Black Friday-erbjudandet av 1168 totebags lyfter Grandpa antalet människor som gick bort förra året i säkra självmord i Sverige, vilket var 839 män, 323 kvinnor och 6 barn. Samtliga försäljningsintäkter har Grandpa beslutat oavkortat ska gå till Suicide Zero.

Med budskapet ”Vi bär varandra” hoppas man på att göra samtal kring självmord mindre tabubelagt och samtidigt samla in pengar till Suicide Zeros viktiga arbete och insatser.

– Nästan halva svenska befolkningen känner någon som har begått självmord, trots det är ämnet otroligt tabubelagt. Vi måste börja prata om hur vi mår, om psykisk hälsa och självmord. Ska de höga självmordstalen minska behöver vi hjälpas åt, i alla delar av samhället. Precis som det står på de fina väskorna så bär vi varandra, säger Stina Rönnlund på Suicide Zero.

Under flera år har Grandpa bojkottat Black Friday som enligt märket uppmuntrar till konsumtionshets och ogenomtänkta köp. I år väljer de i stället att utnyttja denna dag för att lyfta samhällsproblemet psykisk ohälsa och självmord och stötta Suicide Zeros arbete med att radikalt minska självmorden i Sverige.

– Detaljhandeln har ögonen riktade på sig under Black Friday, det här året vill vi istället rikta dessa blickar till en viktig fråga som är ett stort samhällsproblem. Det handlar inte om den bästa dealen, det handlar om människoliv. Vi vill visa på att vi tillsammans med våra kunder faktiskt kan göra skillnad, säger delägare Jonas Pelz, Grandpa.

Totebagsen finns tillgänglig på Grandpastore.se och i Grandpas butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den kostar 100 kr.

Varmt tack Grandpa för ert fantastiska engagemang - Tillsammans bär vi varandra och gör vi skillnad. 💚

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016