”Gör det du älskar och som du orkar med”

marcus-borg-juni-2019
Marcus Borg är en av våra volontärer som i höst arrangerar en konsert till förmån för Suicide Zero. Med sitt engagemang vill han påverka kommunen och politikers arbete med psykisk ohälsa och självmord.
”Gör det du älskar och som du orkar med”
2019-06-18

Marcus Borg är en av våra volontärer som i höst arrangerar en konsert till förmån för Suicide Zero. Med sitt engagemang vill han påverka kommunen och politikers arbete med psykisk ohälsa och självmord.

Varför har du valt att bli volontär i Suicide Zero?
– Jag valde att bli volontär i Suicide Zero för att kunna påverka hur kommunens arbete mot psykisk ohälsa och självmord ser ut. Att vara volontär i Suicide Zero blev en naturlig del av mitt liv efter att jag själv har erfarenhet av psykisk ohälsa. När jag själv kom ut ur min psykiska ohälsa kände jag att ville göra något för att få andra att våga prata om sina känslor och om sin psykiska ohälsa. Förutom det så ville jag även bli volontär för att göra något som jag verkligen brinner för och kunna göra det tillsammans med andra som har liknande erfarenheter.

Hur länge har du varit volontär?
– Jag har inte varit volontär så länge, jag kom väl med i april i år, så jag är relativt ny. Men har tidigare varit volontär för MIND.

Vad ger det dig att vara volontär i Suicide Zero?
– Det ger mig oerhörd gemenskap med andra som brinner för att kunna påverka. Att få kunna göra sådant som man brinner för med stöd från någon som har varit med längre skapar en känsla av tacksamhet. Mötet med andra och att kunna vara sig själv utan att man får kommentarer gör mig väldigt glad.

Vilka är dina hjärtefrågor och vad vill du förändra?
– Mina hjärtefrågor är att kunna påverka hur man ser på psykisk ohälsa och att bryta stigmatiseringen av självmord och psykisk ohälsa. Jag har själv erfarenhet av att inte kunna prata öppet om hur man mår och att man oftast rynkar på näsan och det är något jag skulle vilja ändra på. Jag vill förändra hur skolan agerar på när dem har elever som inte mår bra. Jag vill kunna påverka politiker så att dem kan införa livskunskap där man får lära sig om känslor och att ta hand om sig själva.

Vilka är dina bästa tips till andra som vill engagera sig?
– Gör det du älskar och som du orkar med. Sen behöver du aldrig känna dig ensam i ditt engagemang, utan det finns alltid hjälp att få. Så fråga gärna efter hjälp för det är alltid lättare när man är flera.

Är du redan volontär och vill tipsa andra om att bli? Dela med dig av informationen här! OBS! Lägg in intern länk till VOLONTÄR när sidan finns. /CAttis

Är du inte volontär men vill bli? Läs mer här! OBS! Lägg in intern länk till VOLONTÄR när sidan finns. /CAttis

Arkiv
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016