Ett mörker vi behöver lära oss mer om

fredrik-höggren-maj-2018
Efter självmord i Ängelholms församling kände kyrkoherden Fredrik Höggren att församlingen behövde mer kunskaper om hur självmord kan förebyggas.
Ett mörker vi behöver lära oss mer om
2018-05-03

Efter självmord i Ängelholms församling kände kyrkoherden Fredrik Höggren att församlingen behövde mer kunskaper om hur självmord kan förebyggas. Kontakt togs med Suicide Zero som föreläste för cirka 60 personer. Och föreläsningen uppskattades.

– Jag har fått en större förståelse för vad vi som står runt omkring kan göra när vi ser att någon mår dåligt, säger Fredrik Höggren.

Fler och fler vill få kunskap om hur självmord kan förebyggas. Tystnaden håller på att brytas och medier vill ofta rapportera. Syftet med våra föreläsningar är att sprida kunskap, beröra och få till en förändring. – Som personalansvarig har jag funnit glädje i att många av medarbetarna har fått höra och se samma sak. Vi som grupp har fått en större förståelse och beredskap för hur vi kan agera, säger Fredrik Höggren.

Varför bjöd ni in Suicide Zero?

– Vi har i vårt kollegium drabbats av självmord. Medarbetare har berörts oerhört starkt. Det blir ett bottenlöst djup när det händer, ett mörker. Vi behövde lära oss mer om detta.

Hur viktig tror du att en sådan här föreläsning är?

– Att man får kunskap i grundläggande verktyg är oerhört värdefullt. Vi kommer att vilja göra mer med er för att fördjupa kompetensen. Själv är jag medlem och månadsgivare till Suicide Zero.

Utbildningen Våga Fråga

Efter att vi föreläst i Ängelholm kontaktade Fredrik Höggren oss för att vi ska komma dit på nytt och denna gång utbilda församlingen i vår Våga Fråga-utbildning. Vill även du att Suicide Zero ska föreläsa eller utbilda i Våga Fråga? Kontakta i så fall lotta@suicidezero.se

Alfred Skogberg/Åsa Sohlgren

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016