Eriks bror tog sitt liv – nu stödjer han Suicide Zero för att färre ska uppleva liknande tragedier

Hander-som-bildar-hjarta-B1A4676-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta. Foto Peder Bjorling
Eriks bror tog sitt liv – nu stödjer han Suicide Zero för att färre ska uppleva liknande tragedier
2016-11-01

Erik Arnbergs bror Christian tog sitt liv år 2001. En händelse som satt djupa spår i honom och hans familj. Att stödja Suicide Zeros arbete genom att bli månadsgivare är ett sätt för honom att bidra till att färre ska behöva uppleva något liknande.

Den 3 maj 2001 ringde Eriks telefon. Hans mamma var på andra linjen. Och hon var oerhört upprörd. – Jag minns knappt vad som hände. Det mesta är borta från den tiden, säger Erik Arnberg.

Erik bodde då i Sverige medan familjen bodde i Tyskland. Eriks bror Christian hade diagnostiserats som bipolär och hade under lång tid åkt in och ut på psyket. Han fick mediciner som han tog under en period. Men när han mådde bättre slutade han att ta dem. – Sedan gick han in i en manisk fas och åkte in på nytt. Det fortsatte och fortsatte.

Erik tror att hans bror hade behövt prata med andra i samma situation. Och att han borde ha fått ett stödboende så att han kunnat parera svängningarna tillsammans med kompetent personal.

Erik beskriver sin bror som öppen, social och politiskt engagerad. Han berättar om ljusa minnen från fisketurer i Dalarna och om hur lätt brodern hade att få kontakt med andra. Christian blev 32 år.

I dag är Erik en av Suicide Zeros månadsgivare och skänker 200 kr varje månad. Det gör han eftersom han tycker att samhället gör för lite för att uppmärksamma självmord. – Man skulle kunna göra så mycket mer. Och politiker verkar lyssna på Suicide Zero. Därför vill jag bidra till att förstärka organisationen, även om 200 kr i månaden inte är en jättestor summa.

Men alla gåvor är värdefulla. Och för Suicide Zero är våra månadsgivare oerhört viktiga eftersom vi lättare kan planera utifrån våra långsiktiga intäkter.

Erik tycker att alla som kan avvara en summa varje månad och som vill bidra till att minska självmorden ska stödja Suicide Zero. – När många gör något kan det bidra till att rädda liv. Tragedin som ett självmord innebär borde ingen utsättas för, säger Erik Arnberg.

Kan du tänka dig att avsätta en valfri summa varje månad? Ditt stöd är oerhört betydelsefullt. Just nu får du som skänker minst 100 kr per månad ett av våra populära pärlarmband. Till dig själv eller som present till en vän.

Tack Erik för att du berättar och stödjer Suicide Zero!

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016