Du är antagen till livets universitet

Hander-som-bildar-hjarta-armband-B1A4970-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta, armband. Foto: Peder Björling
Du är antagen till livets universitet
2016-05-17

Ibland får vi in texter från personer som på sitt sätt vill bidra till vårt arbete. Denna hoppfulla text skrevs av journalisteleven Elin Sörensson som ett sätt för att få sig själv på fötter. "Kanske kan den vara fler till hjälp?" skriver Elin. Det tror vi också och därför publicerar vi den på vår webbsida.

Jo, det stämmer; du är antagen!

Hej! Universitets servicecenter har mottagit dina frågor och kommer därför försöka reda ut vad som är oklart.

För det första; jo, det stämmer att du är antagen. Det är inget misstag. Vi kan veta det helt säkert eftersom vi för denna dialog; det är nämligen så att din existens är själva antagningsbeskedet. Du frågar hur du kunde bli antagen utan att söka, men det är lugnt; det var andra som skötte din ansökan åt dig.

Sedan du började på utbildningen kan vi se att resultaten har skiftat och du tror inte att du klarar av att gå kvar. Men Universitetet är inte som du tror. Det händer att människor slutar, men det sker helt i onödan; troligen har de inte förstått antagningsbeskedet. Där står nämligen att du har de kvalifikationer som behövs för att klara av utbildningen, precis som alla andra på skolan. Allt annat du känner är ett missförstånd.

När det gäller de begränsade antalet platserna du skrev till oss om, vill vi vara mycket tydliga; alla som befinner sig inom Universitetets område har full rätt att vara där. Det är inte så att platserna är begränsade till de som fyller en funktion, lyckats bli lyckliga eller aldrig är besvärliga. Även detta framgår i antagningsbeskedet; att du finns är en garanti för att du har rätt att fortsätta finnas även om du skulle sluta vara till nytta.

Slutligen; fastän du är antagen kan det ta ett tag innan du verkligen kommer in i livet. Vi har haft många studenter som läst här i flera decennier innan de upptäckt poängen med utbildningen. Men när detta äntligen händer, berättar de för andra hur tacksamma de är att de inte hoppade av.

Du är antagen.

Du är kvalificerad för utbildningen.

Universitetet har inte ett begränsat antal platser för de studenter som redan klarat livets alla tentor; din plats är säkrad.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016