Digitala lösningar som kan förebygga självmord

rebel-och-bird-ar-suicide-zeros-nya-digitala-partner
Rebel & Bird är Suicide Zeros nya digitala partner. Digital strategi, innovation och optimering ska bidra till att förebygga ett av Sveriges största samhällsproblem: självmord.
Digitala lösningar som kan förebygga självmord
2019-03-15

Rebel & Bird är Suicide Zeros nya digitala partner. Digital strategi, innovation och optimering ska bidra till att förebygga ett av Sveriges största samhällsproblem: självmord. Under det kommande året ska vi tillsammans utveckla och synliggöra Suicide Zeros arbete och se till att organisationen får in mer pengar till sitt arbete. Detta sker bland annat genom ett strategiarbete och ett plattformsbyte.

– Att teama upp med Suicide Zero betyder oerhört mycket för oss. Med Suicide Zero vill vi hitta de bästa sätten att kommunicera för - och med - personer som behöver det som mest, säger Karin Lindgren, innovationsstrateg på Rebel & Bird.

– Kunskap kan rädda liv och med digitala lösningar kan vi nå ut till många fler än i dag. Och med rätt teknik kan vi nå målgrupper vi annars kanske inte hade nått ut till. Därför ska det bli riktigt spännande att se vad vi kan göra gemensamt med Rebel & Bird, säger Alfred Skogberg, generalsekreterare Suicide Zero.

– För Rebel & Bird har det alltid varit viktigt att bidra i samhället. Vi gör det i våra kundprojekt, vi gör det genom att vara en bra arbetsplats med sunda värderingar, vi gör det också genom att varje månad skänka pengar till välgörenhet. 2019 har vi för första gången valt att skicka alla pengar till en och samma organisation. Att dessutom bidra till deras viktiga uppdrag genom att faktiskt jobba ihop är förstås extra roligt, säger Josefine Granding Larsson, COO och CSR-ansvarig på Rebel & Bird.

Kort om Rebel & Bird

Rebel & Bird är en digitalbyrå som grundades 2012 där det i dag arbetar 54 personer med att skapa digitala tjänster som driver lojalitet och tillväxt. De kombinerar engagerande upplevelser med tekniskt djup. Rebel & Bird har skapat lösningar som nått över 3 miljarder människor, vunnit Clio Awards i konkurrens med världsledande byråer och hjälpt filmstaden.se att bli utsedd till Sveriges bästa underhållningssajt av IDG. På kontoret myllrar det av designers, utvecklare, datastrateger, varumärkesstrateger, innehållsexperter och projektledare.

Rebel & Birds kunder är både internationella och nationella uppdragsgivare inom branscher som bank och finans, media, teknik, telekom, sjukvård och nöjesbranschen. Bland andra Filmstaden, Parks and Resorts, Postkodlotteriet och Öresundskraft. Rebel & Bird är en del av IT- och managementbolaget B3 med över 600 anställda på kontor i flera städer i Sverige och Polen.

Kort om Suicide Zero

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden. Varje år tar ungefär 1 500 människor sitt liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Vi gör allt vi kan för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.

På bilden: Fr.v. Stina Thimrén, Andreas Eriksson, Karin Lindgren, Anna-Maria Broman-Ek och Caroline Hedberg.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Caroline Meyer Lagersparre Press- och kommunikationsansvarig Suicide Zero caroline@suicidezero tel: +46 730702500

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016