Andra Våga fråga-konserten - så här gick det

Hander-som-bildar-hjarta-B1A4676-foto-Peder-Bjorling
Händer som bildar hjärta. Foto Peder Bjorling
Andra Våga fråga-konserten - så här gick det
2016-09-26

Det är tack vare engagerade personer som bidrar ekonomiskt till vår verksamhet som gör det möjligt för oss att arbeta långsiktigt.

Hur gick det med konserten?

– Det var en magisk kväll med starka berättelser från artisterna och helt fantastiskt musik. Många som var där sa: "Jag ville inte ens gå till baren eller prata med nån för att inte missa något". Min bror sa: "En riktgt bra konsert även för mig som är ointresserad av musik." Ekonomiskt blev det betydligt bättre än i fjol. Så mycket som 273 806 kr drog vi in i år, att jämföras med i fjol då vi samlade in 205 000 kr.

Hur känner du dig nu?

– Lite sliten. Det tar på krafterna att jobba dubbelt.

Vad ska du göra framöver?

– Fortsätta jobba med suicidprevention i Värmland. Vara med och påverka politiker och övriga parter så det blir verkstad av den handlingsplan som landstinget antagit. Jag tar tjänstledigt från mitt personalkonsultsjobb vissa dagar för att föreläsa och delta i samverkan. Den 19 oktober kommer jag delta i Hammarö kommuns psykiatridag tillsammans med bland annat Christian Dahlström som bland annat har podden Sinnessjukt. Det ser jag fram emot. I mitt jobb arbetar vi ju också med dessa frågor då det hänger ihop med den ohälsa vi har i kommunen.

Du har tankar om att en annan person/stad ska ta över konserten till nästa år, hur tänker du?

– Jag önskar verkligen att någon volontär eller annan person gör detta i en annan stad. Sundsvall, Göteborg, Malmö eller nån helt annan stad. Det är väldigt roligt att genomföra. Det finns ju fler artister som vill vara med och bidra så det är bara att ringa runt! Om fem år är jag med och arrangerar en tv-sänd gala!

Något övrigt du vill tillägga?

– Våga fråga! Våga vara medmänniska och våga fråga hur din vän, kollega eller granne mår. Det kan bidra till att rädda liv.

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016