Allsång i Emmaboda den 21 oktober

odd-hagel-september-2017
Odd Hagel heter eldsjälen och musikern som bestämt sig för att hålla allsång på Folkets hus i Emmaboda och skänka alla intäkter till Suicide Zero.
Allsång i Emmaboda den 21 oktober
2017-09-29

Odd Hagel heter eldsjälen och musikern som bestämt sig för att hålla allsång på Folkets hus i Emmaboda och skänka alla intäkter till Suicide Zero.

Hur kom du på idén att göra en allsångskväll till förmån för Suicide Zero?

– Jag hade funderat ett tag på att göra något till förmån för psykisk ohälsa. En konsert eller en allsångskväll. I somras när jag tatuerade mig hos Anna Franksson i Emmaboda kom vi att prata om detta och hon berättade då om Suicide Zero som hon hade stöttat innan. Jag läste på och tog kontakt med Suicide Zero och frågade om det var okey att köra en allsång och de tyckte det var en kanonidé!

Musik och sång beskrivs ju av många som väldigt läkande. Du är ju själv sångare, håller du med om detta?

– Vare sig du spelar eller lyssnar så har musiken en förmåga att beröra känslor och kan nog ha en helande effekt.

Har du själv erfarenhet av psykisk ohälsa eller suicid?

– Jag träffar mycket folk och ibland människor som mår dåligt. Det gör ont att se. Första gången jag hörde om självmord var när jag gick i sjuan och en kille i åttan hade begått självmord. Killen var en glad och väldigt humoristisk person som jag pratade med då och då. Han kom inte från samma ort men jag minns chocken och att jag inte begrep varför. Men visade det sig att han inte hade det lätt hemma och dessutom var mobbad. Jag minns att jag tyckte det var så otroligt onödigt. När man som jag för det mesta bott i små orter har man alltid ett ansikte på en person som tagit sitt liv och det smärtar varje gång man hör om en tragedi.

Tanken är det blir lite som Allsång på Skansen fast i Emmaboda – vilka artister kommer att medverka?

– Förutom jag själv så leder min fru Diana Idensjö-Hagel allsången. Medverkar gör även Tanja Ojaniemi, Lennart Palm, Dennis Gill och Higgins Blues Band. Eventuellt tillkommer ytterligare någon artist.

Det är valfritt inträde men du kommer även att starta en insamling för Suicide Zero, vad har du för mål med insamlingen?

– Insamlingen sker under själva allsången och det vi får ihop då skickar vi raka vägen till Suicide Zero. Men redan nu säljer vi armband. Målet är att få in så mycket pengar som möjligt men jag vill inte sätta en summa utan hoppas på det bästa!

Har du själv någon allsångsfavorit?

– Nej, inte direkt. Alla låtar som folk kan sjunga med i funkar bra.

//Caroline Meyer Lagersparre, Suicide Zero

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016