Alla borde bjuda in er för informationen är jättevärdefull

madelaine-jakobsson-februari-2018
Jag har också fått mycket kunskap om bland annat de fördomar som finns. Det var otroligt nyttig kunskap för oss." säger Madelaine Jakobsson, kommunalråd i Nordmaling.
Alla borde bjuda in er för informationen är jättevärdefull
2018-02-24

Under Almedalsveckan i fjol träffade Suicide Zero Madelaine Jakobsson som är kommunalråd i Nordmaling. Vi testade då hennes kunskaper om självmord. Det ledde till att Madelaine bjöd in Suicide Zero till att föreläsa för kommunpolitiker i Nordmaling. Marie Niljung och Alfred Skogberg från Suicide Zero föreläste för cirka 50 politiker och tjänstemän. Så här gick det.

– Jag har också fått mycket kunskap om bland annat de fördomar som finns. Det var otroligt nyttig kunskap för oss, säger Madelaine Jakobsson, kommunalråd i Nordmaling.

Madelaine, vad har du fått ut av Suicide Zeros föreläsning?

– Framför allt att vi måste påbörja ett arbete med att förebygga självmord. Jag har också fått mycket kunskap om bland annat de fördomar som finns. Det var otroligt nyttig kunskap för oss.

Vad tror du händer nu för att få till en handlingsplan för Nordmaling?

– Vi måste sätta oss ner tillsammans och även titta på hur andra kommuner har jobbat för vi behöver inte uppfinna hjulet själva.

Vad tänker du är viktigast för Nordmaling framöver?

– Att fler får de här kunskaperna och får veta vad man faktiskt kan göra för att förebygga självmord. Det här med er Våga fråga-utbildning tror jag är jätteviktigt.

Vad det något specifikt du tänkte på under föreläsningarna som du tar med dig?

– Jag tror att alla kommuner måste jobba med det här. Alla borde bjuda in er för informationen är jättevärdefull.

/Alfred Skogberg

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016