"A piece for life" - Konst som gör skillnad

Hoppa till huvudinnehåll
Wall of Art
"A piece for life" - en orignalkollektion som består av 15 unika verk skapade av några av Sveriges mest framstående kreatörer och konstnärer.
"A piece for life" - Konst som gör skillnad
2021-10-08

På söndag 10 oktober lanseras ’A piece for life’ - ett konstinitiativ av kreatörerna Gustav Broström och Linnéa Andersson tillsammans med den digitala konstplattformen Wall of Art. Kollektionen består av 15 unika verk som är skapade av några av Sveriges mest eftertraktade kreatörer till förmån för Suicide Zero.

Om 'A piece for life'

I samband med 'Världsdagen för mental hälsa 2021', lanseras konstkollektionen 'A piece for life' på söndag den 10 oktober. Initiativet kommer ifrån kreatörerna Gustav Broström och Linnéa Andersson tillsammans med den digitala konstplattformen Wall of Art. Med Gustavs och Linnéas passion för konst och erfarenhet av suicid kände de båda ett starkt behov av att göra skillnad – på ett kreativt sätt.

"Det kreativa har verkligen betytt allt för mig. Målandet har varit mitt främsta sätt att bearbeta min sorg, dels genom att få skapa motiv med en koppling till vad som hänt, men också att få en zon där jag för en liten stund också kan få vila från det", säger Linnéa Andersson, konstnär och initiativtagare till 'A piece for life'.

"För mig har det kreativa varit viktigt i min sorgbearbetning. Att få fly en stund och bara rita har hjälpt mig mycket och att folk velat köpa mina verk till förmån för Suicide Zero känns väldigt fint. Det här samarbetet är ett bevis på människors godhet. Det gör mig så rörd och tacksam", säger Gustav Broström, kreatör och initiativtagare till 'A piece for life'. Gustav har tidigare också arrangerat en välgörenhetsauktion tillsammans med Tradera till förmån för Suicid Zero. Här kan du läsa intervjun med Gustav.

Konstkollektionen 'A piece for life' består av 15 verk och är en kurering av fotokonst, målningar, keramik och textil. Bakom verken står några av Sveriges mest eftertraktade kreatörer: Linnéa Andersson, Sigfrid Billgren, Anna Mörner, Annica Eklund, Malwina Kleparska, Gustav Broström, Niki Cervin, Julia Olanders, Klara Gardtman, Sofia Lind och Emilia Ilke. Originalverken kommer att säljas exklusivt på Wall of Art och 100% av försäljningsintäkterna kommer att gå oavkortat till Suicide Zeros arbete för suicidprevention.

Det kändes som ett så oerhört självklart val att få stå bakom och agera plattform till det här viktiga projektet. Vårt hjärta och mål är att lyfta och hylla konstnärer och att få lov att jobba med dem på det här sättet och för det här ändamålet är starkt. Vi är stolta att vi kan vara med och göra skillnad. - Matilda Levenborn, Wall of Art.

Varmt tack till er Gustav Broström och Linnéa Andersson, Matilda Levenborn - Wall of Art och till kreatörerna Sigfrid Billgren, Anna Mörner, Annica Eklund, Malwina Kleparska, Niki Cervin, Julia Olanders, Klara Gardtman, Sofia Lind och Emilia Ilke – Tillsammans gör vi skillnad 💚

Klicka här för att komma till Wall of Art!

Arkiv
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016