Suicide Zero lanserar ny podd

Suicide Zero-podden
Suicide Zero lanserar ny podd
2020-05-06

Hur kan vi jobba för att förebygga självmord? Varför är självmord så förknippat med stigma och tabu? Och hur kan vi förändra samhällets syn på självmord och psykisk ohälsa? Idag lanserar Suicide Zero sin nya podd, där frågor som rör förebyggande insatser diskuteras med olika gäster.

Podden, som går under namnet ”Suicide Zero-podden” syftar till att ge fördjupad kunskap kring suicidprevention. Gäster med olika bakgrunder och professioner diskuterar olika teman och samtalen leds av journalisten Stefan Sundberg som också producerat Suicide Zero-podden.

”Man säger gärna hör av dig, jag finns. Men när jag var sjuk och deprimerad så visste jag att jag hade kompisar runt omkring mig, men inte ville jag höra av mig för jag ville inte vara i vägen.”

Bosse Konrad, volontär för Suicide Zero, är en av gästerna i det första avsnittet ”Våga fråga”. Han har tagit sig ur en djup depression, och för honom var det värdefullt med medmänniskor som var ”artigt påträngande” när han mådde som sämst.

Poddens andra gäst är Suicide Zeros utbildningsansvariga Camilla Rosenkvist, som berättar om de vanligaste myterna kring självmord. Hon tar också upp vikten av att våga fråga om självmordstankar, men också hur svårt det kan vara.

Lyssna på första avsnittet av Suicide Zeros podd här

Avsnitt två av Suicide Zero-podden kommer ut i början på juni.